ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φονικό Αγ. Νάπας: Οι οδηγίες του «Μπένη» στην Σοφία Γρηγορίου - «Πάμε να φύγουμε και θα μας πιάσει η Αστυνομία»

Φονικό Αγ. Νάπας:  Οι οδηγίες του «Μπένη» στην Σοφία Γρηγορίου - «Πάμε να φύγουμε και θα μας πιάσει η Αστυνομία»

Ενεργό ρολό στο όλο έγκλημα είχε η 29χρονη σύντροφος του «Μπένη», Σοφία Γρηγορίου σύμφωνα με τα γεγονότα που αναγνώστηκαν τη Δευτέρα 03/04 στην απόφαση του Κακουργιοδικείου για την ποινής της.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο δημοσίευμα, η Γρηγορίου καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση σχετικά με την υπόθεση του άγριου φονικού της Αγίας Νάπας που διεπράχθει το βράδυ της 23ης Ιουνίου του 2016.

Σύμφωνα με την απόφαση του Κακουργιοδικείου, η Γρηγορίου ήταν το πρόσωπο που μετέφερε τον Alex Bureli, έναν εκ των εκτελεστών, το οποίο και παρέλαβε από το σημείο που είχε καεί το κλεμμένο αυτοκίνητο. Μάλιστα τις οδηγίες τις λάμβανε από άλλο πρόσωπο τον οποίο ακολουθούσε για την διαδρομή.

Η Σοφία Γρηγορίου οδήγησε το αυτοκίνητο της με συνοδηγό τον Bureli μέχρι ως ένος σημείο στον αυτοκινητοδρόμο Λάρνακας όπου και εκεί κατέβηκε ο ένας εκτελεστής και στην θέση του συνοδηγού κάθισε ο «Μπένης».

Οι οδηγίες του Μάριου Χριστοδούλου μόλις εισήλθε στο όχημα ήταν όπως μεταβούν και οι τέσσερις (Σοφία, Πάμπος, Burelli) στην Λεμεσό. Μάλιστα, είπε στην Σοφία: «Πάμε να φύγουμε και θα μας πιάσει η Αστυνομία».

Ο Burelli μεταφέρθηκε με όχημα που οδηγούσε ο Πάμπος Ανδρέου στην Λεμεσό. Σε κάποιο σημείο στο παραλιακό μέτωπο της Αμαθούντας, η Σοφία Γρηγορίου κατέβηκε από το όχημα της και παρέδωσε τα ρούχα των δραστών.

Να σημειώσουμε πως το δικαστήριο στην απόφαση του έλαβε υπόψη την εμπλοκή της Γρηγορίου και σημείωσε μάλιστα πως ήταν μεγαλύτερη από αυτή της Σώτιας Νεοφύτου.

Ως μετριαστικούς παράγοντες λήφθηκαν υπόψιν ότι η Γρηγορίου ενέργησε κάτω από έντονο και άμεσο φόβο για την ίδια της τη ζωή και το λευκό ποινικό μητρώο. Αναφορά έγινε και στην ψυχοσύνθεση της μετά την σύλληψη της ενώ λήφθηκε υπόψη και τον νεαρό της ηλικίας της.

Η Γρηγορίου μετά την παραδοχή της θα ενταχθεί σε προγράμματα προστασίας μαρτύρων ενώ αναμένεται να καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου για τετραπλό φονικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φονικό Αγ. Νάπας: Καταδικάστηκε σε 12 μήνες και θα κάνει Πάσχα στο σπίτι της – Γελούσε πριν τη διαδικασία

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top