ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφοφορία για Ενωτικό Δημοψήφισμα – Απουσιάζουν Μυλωνάς και Θεοπέμπτου - Ο Ζαχαρίου άλλαξε γνώμη λόγω Παπαδόπουλου και... προδοτών!

Ψηφοφορία για Ενωτικό Δημοψήφισμα – Απουσιάζουν Μυλωνάς και Θεοπέμπτου - Ο Ζαχαρίου άλλαξε γνώμη λόγω Παπαδόπουλου και... προδοτών!

Απώλειες στην ψηφοφορία για «διαγραφή» ή όχι του Ενωτικού Δημοψηφίσματος από τις επετείους των σχολείων έχουν και τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Συγκεκριμένα, θα απουσιάζει ο Παύλος Μυλωνάς (Συμμαχία Πολιτών), ο οποίος θα βρίσκεται στην κηδεία του αδερφού του Ανδρέα, ενώ καταγράφεται και η απουσία του Χαράλαμπου Θεοπέμπτου (Κίνημα Οικολόγων). Ο τελευταίος βρίσκεται στο εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνεχής ενημέρωση για την συνεδρία της ολομέλειας και το Ενωτικό Δημοψήφισμα – Έλαβε θέσεις η Αστυνομία - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Όπως σημειώσαμε με αναλυτικό ρεπορτάζ την Πέμπτη (06/040 το βράδυ υπήρξαν διαφωνίες εντός ΔΗΣΥ.

Τέσσερις από τους 18 βουλευτές παρουσιάζονται αρνητικοί στην πρόταση του κόμματός τους. Πρόκειται για τους Ανδρέα Κυπριανού, Ζαχαρία Ζαχαρίου, Ελένη Σταύρου και Μαριέλλα Αριστείδου.

Εξάλλου, δυο βουλευτές του ΑΚΕΛ, η Ελένη Μαύρου και ο Αδάμος Αδάμου, απουσιάζουν. Η πρώτη λείπει για υπηρεσιακό ταξίδι και ο δεύτερος για λόγους υγείας.

Με αυτά τα δεδομένα είναι δύσκολο να γίνει πρόβλεψη για την κατάληξη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ζαχαρίας Ζαχαρίου στην ομιλία του είπε ότι μέχρι την Πέμπτη (06/04) επρόκειτο να καταψήφιζε την πρόταση του κόμματός του και να διατηρηθεί ο εορτασμός του Ενωτικού Δημοψηφίσματος. αλλά άλλαξε γνώμη μόλις άκουσε τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο να μιλά για προδότες!

Ως γνωστόν, οι ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ τάσσονται υπέρ της πρότασης, με την οποία θα πληρείται ο όρος που τέθηκε από την τουρκοκυπριακή πλευρά για επάνοδο στις διαβουλεύσεις για το Κυπριακό.

Από τη στιγμή, όμως, που ισχύουν τα πιο πάνω δεδομένα, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι το ντέρμπι προβλέπεται αμφίρροπο.

  • Στη φωτογραφία οι αστυνομικοί που βρίσκονται έξω από τον χώρο της Βουλής. Η παρουσία τους είναι μεν αισθητή, διακριτική δε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top