Χαμός με λάθος του BBC! Παρουσίασε την Κύπρο ως κομμάτι της Τουρκίας – Έντονες οι αντιδράσεις Κυπρίων

Χαμός με λάθος του BBC! Παρουσίασε την Κύπρο ως κομμάτι της Τουρκίας – Έντονες οι αντιδράσεις Κυπρίων

Οι έντονες διαμαρτυρίες στην Αγγλία κατά του BBC που σε ντοκιμαντέρ του για την Τουρκία, παρουσίασε το κατεχόμενο Τμήμα της Κύπρου ως τμήμα της Τουρκικής επικράτειας, απέβησαν αποτελεσματικές.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», κάνει λόγο για ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στο κανάλι BBC, δόθηκε μέσω χάρτη που η λανθασμένη εντύπωση ότι το τμήμα της κατεχόμενης Κύπρου είναι μέρος της Τουρκίας. Μετά από καταγγελίες το BBC προχώρησε σε άμεση διόρθωση του χάρτη στο δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ, όπως και από το τηλεοπτικό κανάλι SBS της Αυστραλίας, όπου αναμεταδόθηκε.

Σύμφωνε με την ιστοσελίδα της «Παροικιακής», όπου αναφέρει πως οι διαμαρτυρίες μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης του «Λόμπι για την Κύπρο» και των Κύπριων προσφύγων, οδήγησαν σε απολογίες τόσο το BBC όσο και τον παρουσιαστή Σιμόν Ρίηβ, όπως και από πλευράς ραδιοτηλεοπτικού σταθμού SBS της Αυστραλίας.

Επίσης λήφθηκαν τα απαραίτητα διορθωτικά μέτρα στο δεύτερο ντοκιμαντέρ για την Τουρκία, με τίτλο «Η Τουρκία με τον Σιμόν Ριήβ».

Το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ μεταδόθηκε την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017, ενώ το δεύτερο μέρος όπου παρουσιάστηκε ο διορθωμένος χάρτης την Κυριακή 2 Απριλίου 2017.

Το λάθος στο πρώτο μέρος όμως παραμένει, αφού αυτό διατίθεται μέσω το BBC iPlayer και γι’ αυτό ζητήθηκε η διόρθωση του και από εκεί, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα της «Παροικιακής». 

Ο λανθασμένος χάρτης που παρουσιάστηκε στο BBC

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έκρηξη στη Λεμεσό: Μέχρι και 30 μέτρα εκτοξεύθηκαν οι κροτίδες - Καταστράφηκε ολοσχερώς η αποθήκη και δύο οχήματα

Έκρηξη στη Λεμεσό: Μέχρι και 30 μέτρα εκτοξεύθηκαν οι κροτίδες - Καταστράφηκε ολοσχερώς η αποθήκη και δύο οχήματα

Σε χώρο φύλαξης και παρασκευής κροτίδων φαίνεται πως είχε μετατραπεί αποθήκη, σε ανοικτό χώρο στο Ζακάκι, στην οποία ξέσπασε φωτιά, το βράδυ της Τρίτης, προκαλώντας αναστάτωση στους Λεμεσιανούς, λόγω απανωτών εκρήξεων. Ψάχνει κλειστά κυκλώματα και εξετάζει τεκμήρια η Αστυνομία.

BEST OF TOTHEMAONLINE