ΚΟΣΜΟΣ

«Η ληστεία του αιώνα» στην Παραγουάη – 50 οπλισμένοι άρπαξαν 40 εκατομμύρια σε σκηνικό πολέμου με 4 νεκρούς

«Η ληστεία του αιώνα» στην Παραγουάη – 50 οπλισμένοι άρπαξαν 40 εκατομμύρια σε σκηνικό πολέμου με 4 νεκρούς

Ένας αστυνομικός και τρεις εγκληματίες έπεσαν νεκροί, κατά τη «ληστεία του αιώνα» , που εκτυλίχθηκε κινηματογραφικά με σφοδρή ανταλλαγή πυρών, καταιγιστικές εκρήξεις και δεκάδες οχήματα να παραδίδονται στις φλόγες.

Ακόμη και το Χόλιγουντ θα ζήλευε την εν λόγω ληστεία που πραγματοποιήθηκε στην Παραγουάη. Πυροβολισμοί, νεκροί, άγριες καταδιώξεις και μία λεία που φτάνει μέχρι τα 40 εκατομμύρια ευρώ είναι ο απολογισμός μίας εκ των μεγαλύτερων ληστειών της Νότιας Αμερικής.

Περισσότεροι από 50 ένοπλοι της Primer Comando de la Capital, της πλέον επικίνδυνης συμμορίας στην Παραγουάη, εισέβαλαν πετώντας χειροβομβίδες και άλλα εκρηκτικά, σε ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας, και επί μιάμιση ώρα αντάλλασσαν πυρά με αστυνομικούς. Στο κτίριο ίσως να φυλάσσονταν ως και 40 εκατομμύρια δολάρια, ενώ υπήρχαν ραντάρ της αστυνομίας.

Οι δράστες αντάλλαξαν πυρά με τους αστυνομικούς, που τους καταδίωξαν με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και να τραυματιστούν άλλα πέντε άτομα.

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για μια «μάχη» τριών ωρών. «Δεν ξέρω αν θα βγούμε ζωντανοί από αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο Αλεχάντρο Ανισίμοφ στη γυναίκα του με την οποία ζουν σε κτήριο πίσω από την εταιρεία που έγινε στόχος των ενόπλων.

Όπως είπε είδαν δύο φορτηγά γεμάτα κόσμο που δεν ήταν αστυνομικοί να φτάνουν στην εταιρεία και γι’ αυτό ειδοποίησαν τις αρχές με τους αστυνομικούς να τους λένε να κρυφτούν κάτω από το κρεβάτι τους.

Μετά τη ληστεία, σύμφωνα με την αστυνομία, οι ληστές επιχείρησαν να δημιουργήσουν αντιπερισπασμό βάζοντας φωτιάς σε αυτοκίνητα και προχωρώντας σε επίθεση κατά του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Από τη μάχη έχασαν τη ζωή τους τρεις από τους ληστές και ένας αστυνομικός, ενώ τραυματίστηκαν τρεις πολίτες και δύο ληστές.

Φαίνεται ότι οι δράστες ήταν μέλη της διαβόητης σπείρας “Primeiro Comando da Capital”, είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Αουγκούστο Λίμα.

Η συμμορία αυτή έχει την έδρα της στο Σάο Πάολο και ελέγχει το εμπόριο ναρκωτικών σε πολλές περιοχές της Βραζιλίας, ενώ στις αρχές του χρόνου μέλη της πρωτοστάτησαν σε πολύνεκρες εξεγέρσεις σε φυλακές της χώρας.

Ο πρόεδρος της Παραγουάης Οράσιο Κάρτες διέταξε το στρατό να μετάσχει στην καταδίωξη των δραστών. Οι αρχές είχαν μεν πληροφορίες ότι επίκειται μεγάλη ληστεία, αλλά δεν γνώριζαν το πού και το πότε, είπε ο υπουργός Εσωτερικών Λορέντσο Λεζκάνο.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για λεία που φτάνει τα 40 εκατομμύρια δολάρια.

Μετά τη ληστεία, η συμμορία δημιούργησε αντιπερισπασμό πυρπολώντας αυτοκίνητα και εξαπολύοντας επίθεση κατά του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Η αστυνομία εκτιμά πως τα μέλη της συμμορίας διέφυγαν μέσα στα θωρακισμένα οχήματα της εταιρείας ασφάλειας και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν με σκάφη που τους περίμεναν στον ποταμό Παρανά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top