ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοποθέτηση υπουργείου για το δημοσίευμα του ThemaOnline σε σχέση με την κα Βενετία από τη Λεμεσό – «Δόθηκε προτεραιότητα»

Τοποθέτηση υπουργείου για το δημοσίευμα του ThemaOnline σε σχέση με την κα Βενετία από τη Λεμεσό – «Δόθηκε προτεραιότητα»

Ικανοποιητικός θεωρείται από το Υπουργείο Υγείας ο τρόπος αντιμετώπισης της περίπτωσης της κας Βενετίας Νεοκλέους από τη Λεμεσό, η οποία έχει κήλη μεγέθους 43 εκ. στην κοιλιακή χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΛΕΜΕΣΟΣ: Έχει κήλη σε μέγεθος πεπονιού και προγραμμάτισαν εγχείριση για τις 12/06 – «Βγαίνει έξω το έντερό μου!» - ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Όπως σημειώσαμε, η κα Βενετία μάνα δυο παιδιών και μονογονιός, υποφέρει από μετεγχειρητική κήλη που έχει μέγεθος πεπονιού. Το πρόβλημα προέκυψε μετά την καισαρική τομή που έκανε πριν από 4 χρόνια, στη γέννα του γιου της, ενώ διαπιστώθηκε σε εξέταση τον περασμένο Απρίλιο. Ωστόσο, η επέμβαση που είναι απαραίτητο να γίνει για αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας, ορίστηκε για τις 12 Ιουνίου...

Το Υπουργείο, βέβαια, μετά από το δημοσίευμά μας και διερεύνηση του όλου ζητήματος κατέληξε ότι «στην εν λόγω ασθενή δόθηκε προτεραιότητα, λόγω των συμπτωμάτων, αλλά και του κοινωνικού της θέματος» και πως «λαμβάνοντας υπόψη και την κατάσταση της λίστας αναμονής και την παρούσα κατάσταση της ασθενούς, η ημερομηνία που έχει δοθεί θεωρείται ικανοποιητική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε απόγνωση μητέρα από τη Λεμεσό – Συγκλονίζουν οι ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από το άδειο ψυγείο της οικογένειας

Παραθέτουμε αυτούσια την επίσημη τοποθέτηση που λάβαμε από την εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Ελπίδα Χατζηβασιλείου: «Η ασθενής είχε προσέλθει στο ΤΑΕΠ του νοσοκομείου για πρώτη φορά στις 24 Απριλίου.  Αφορούσε ψυχρό περιστατικό με πολύ καλά ανατασσόμενη κήλη. Τα περιστατικά αυτά, με βάση τους κανόνες λειτουργίας, μπαίνουν σε λίστα αναμονής για χειρουργείο. Σε παρόμοια περιστατικά, για τις ψυχρές κήλες, η περίοδος αναμονής είναι πέραν των 6 μηνών. Στην εν λόγω ασθενή δόθηκε προτεραιότητα, λόγω των συμπτωμάτων, αλλά και του κοινωνικού της θέματος, παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα της χειρουργικής  κλινικής. Σε περίπτωση που η ασθενής παρουσιάσει κάποια αλλαγή στην κλινική της εικόνα, δεν έχει παρά να προσέλθει στα εξωτερικά ιατρεία ή στο ΤΑΕΠ για εκ νέου αξιολόγηση και καθορισμό της ενδεδειγμένης αντιμετώπισης. Λαμβάνοντας υπόψη και την κατάσταση της λίστας αναμονής και την παρούσα κατάσταση της ασθενούς, η ημερομηνία που έχει δοθεί θεωρείται ικανοποιητική».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top