ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ: «Εννά κάμνετε ό,τι θέλετε; Εννά σε παίξω!» - Συγκλονιστική μαρτυρία από τον γιό του παιδοκτόνου και αδερφό του φονευθέντα

ΦΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ: «Εννά κάμνετε ό,τι θέλετε; Εννά σε παίξω!» - Συγκλονιστική μαρτυρία από τον γιό του παιδοκτόνου και αδερφό του φονευθέντα

Ανατριχίλα προκάλεσε η κατάθεση του Αλέξανδρου Θεμιστοκλεους, αδελφού του άτυχου Οδυσσέα, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στις 14 Οκτωβρίου του 2015. Είχε πυροβοληθεί σχεδόν εξ επαφής από τον πατέρα του, στην αυλή του σπιτιού τους στην Παραμύθα.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στην δικαστική διαδικασία της Τρίτης 23/05 καθώς κλήθηκε να καταθέσει ενώπιον του Μονίμου Κακουργιοδικείου ο ένας εκ των γιων του Τιμολέων Θεμιστοκλέους, ο οποίος ήταν και αυτόπτης μάρτυρας κατά την στιγμή που ο αδελφός του πυροβολήθηκε από τον πατέρα του με κυνηγετικό όπλο.

«Γύρω στις 14:00 το μεσημέρι (14/10/15) όπως έτρωγα άκουσα τον παπά μου να πηγαίνει έξω που το δωμάτιο του αδελφού μου. Εφώναζε και του ζητούσε να του δώσει τα κλειδιά του Land Rover. Από τη συζήτηση κατάλαβα ότι ο αδελφός μου δεν του έδινε τα κλειδιά γιατί έπρεπε να πάει στο στρατό» εξήγησε ο μάρτυρας.

Αμέσως ο παπάς μου μπήκε σπίτι, μπήκε στο δωμάτιο του και βγαίνοντας είπε: «Εννά με κάμνετε ό,τι θέλετε; Εννά σε παίξω».

Ανέφερε μεταξύ άλλων πως αντιλήφθηκε ότι κάτι κακό θα γινόταν και πως ο πατέρας του πήρε από το υπνοδωμάτιο το κυνηγετικό όπλο.

«Έτρεξα να τον προλάβω, όμως την ίδια ώρα ο αδελφός μου βγήκε από το δωμάτιο του και όπως ήμουν πίσω από τον παπά μου είδα τον παπά μου να παίζει τον αδελφό μου στην κοιλιά», συνέχισε.

Με κόμπο στο λαιμό ο νεαρός συμπλήρωσε πως είδε τον αδελφό του για λίγα δευτερόλεπτα να κρατά την κοιλιά του και ακολούθως να πέφτει στο έδαφος: «Δεν είπε τίποτα, άκουσα τον μόνο που έβηχε».

Ο Αλέξανδρος στην κατάθεσή του αναφέρει πως έτρεξε προς το μέρος του πατέρα του και του πήρε το όπλο, καθώς σημάδευε ακόμη τον Οδυσσέα και ήταν έτοιμος να τον πυροβολήσει ξανά.

«Έπιασα το όπλο και την ίδια ώρα ο παπάς μου πάτησε την σκανδάλη και το όπλο εκπυρσοκρότησε στον αέρα. Πήρα το όπλο και τον κτύπησα στο κεφάλι καταλάθος, σκοπός μου ήταν να του πάρω το όπλο» εξήγησε.

Μεταξύ άλλων, ο Αλέξανδρος ανέφερε πως τα τελευταία χρόνια ο πατέρας τους, τους απειλούσε συνεχώς πως θα του παίξει, αλλά τα δυο παιδιά του δεν τον λάμβαναν υπόψιν.

«Για έναν ασήμαντο λόγο ο παπάς μου εσκότωσε τον αδελφό μου. Είδα τον αδελφό μου να παθαίνει μπροστά μου» συμπλήρωσε στο τέλος.

Ο Αλέξανδρος Θεμιστοκλεους αντεξετάστικε από τον δικηγόρο της Δημοκρατίας, Αντρέα Αριστείδη, στον οποίον ανέφερε πως πριν από την συζήτηση με το κλειδί και το αυτοκίνητο, δεν είχε προηγηθεί κάτι ανάμεσα στον αδελφό του και τον πατέρα του.

Φανερά συγκλονισμένος ο Αλέξανδρος περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια ενώπιον του δικαστηρίου το πώς κρατούσε το όπλο ο πατέρας του, πως τον κτύπησε, αλλά και σε πιο σημείο έπεσε νεκρός ο αδελφό του.

Θυμίζουμε πως ο 70χρονος παιδοκτόνος Τιμολέων Θεμιστοκλέους δολοφόνησε τον 19χρονο γιο του Οδυσσέα στο χωριό τους, την Παραμύθα στις 14 Οκτωβρίου του 2015.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE: Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top