ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ, Μακρόν και Μέι συναντά στις Βρυξέλλες ο Ερντογάν

Μέρκελ, Μακρόν και Μέι συναντά στις Βρυξέλλες ο Ερντογάν

Οι σχέσεις της Τουρκίας με την δύση θα καθοριστούν από τις επαφές που θα έχει στις Βρυξέλλες ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν όπως εκτιμούν τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέροντας ότι θα έχει επαφές με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και την Βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται να έχει επίσης συνάντηση στο πόδι με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες έπειτα από την εκλογή του στην Προεδρία της Τουρκίας.

Η τελευταία του επίσκεψη ήταν το 2015 πριν εκλεγεί Πρόεδρος. Στην ομιλία του στην σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται να εκφράσει τα παράπονά του αναφέροντας ότι αναμένει από τη συμμαχία να μην καταπολεμά μόνο τον ISIS αλλά και τις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Σημαντική χαρακτηρίζεται και η συνάντηση του με την Άγκελα Μέρκελ κατά την οποία αναμένεται να συζητηθεί η κρίση που προέκυψε για την βάση του Ιντσιρλίκ και τις απειλές της Γερμανίας ότι θα αποχωρήσει. Κρίσιμη χαρακτηρίζεται για τις ευρωτουρκικές σχέσεις και η συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τουσκ και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούγκερ.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top