ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 92 νεκροί και 110 αγνοούμενοι από τον μουσώνα που έπληξε την Σρι Λάνκα

Τουλάχιστον 92 νεκροί και 110 αγνοούμενοι από τον μουσώνα που έπληξε την Σρι Λάνκα

Οι καταρρακτώδεις βροχές που συνοδεύουν τους μουσώνες στη Σρι Λάνκα προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις που οδήγησαν στον θάνατο τουλάχιστον 92 ανθρώπων ενώ άλλοι 110 αγνοούνται, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Σύμφωνα με το κέντρο διαχείρισης καταστροφών (DMC) περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στα νότια και τα δυτικά της χώρας.

"Ο μουσώνας ξεκίνησε μια μια πολύ σφοδρή βροχόπτωση. Υπάρχουν ζώνες στις οποίες δεν έχουμε καταφέρει να φτάσουμε αλλά οι επιχειρήσεις διάσωσης είναι σε εξέλιξη" είπε στους δημοσιογράφους ο Ντουνές Γκανκάντα, ο υφυπουργός Διαχείρισης Κρίσεων.

Μεταξύ των 92 θυμάτων είναι και ένας στρατιώτης που έπεσε από ελικόπτερο και σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να βοηθήσει έναν χωρικό.

Από την καταρρακτώδη βροχή καταστράφηκαν εκατοντάδες σπίτια και δρόμοι.

Χιλιάδες στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί για να παράσχουν βοήθεια στα αποκομμένα χωριά. Η πολεμική αεροπορία προχώρησε επίσης σε πολλές επιχειρήσεις διάσωσης ανθρώπων που είχαν καταφύγει στις στέγες των σπιτιών τους για να γλιτώσουν.

Οι περισσότερες καταστροφές έχουν αναφερθεί στη Ρατναπούτρα, περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Κολόμπο, όπου ο ποταμός Κάλου υπερχείλισε.

Η Σρι Λάνκα έκανε έκκληση για βοήθεια στη διεθνή κοινότητα, στις γειτονικές χώρες και τα Ηνωμένα Εθνη. Η Ινδία ανταποκρίθηκε ήδη και ένα πρώτο ινδικό πλοίο αναμένεται να φτάσει αύριο στο Κολόμπο.

Οι φετινές βροχές είναι οι πιο καταστροφικές για τη χώρα από τον Μάιο του 2003. Τότε είχαν χάσει τη ζωή τους 250 άνθρωποι και 10.000 σπίτια καταστράφηκαν.

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top