ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΑΓ. ΔΟΜΕΤΙΟΥ: Από χαλούμια μέχρι ψάρια φέρνουν οι Ελληνοκύπριοι από τα Κατεχόμενα – Τι ποσότητες κατάσχεσε το Τελωνείο

ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΑΓ. ΔΟΜΕΤΙΟΥ: Από χαλούμια μέχρι ψάρια φέρνουν οι Ελληνοκύπριοι από τα Κατεχόμενα – Τι ποσότητες κατάσχεσε το Τελωνείο

Τρία κιλά χαλούμια και 30 κιλά ψάρια κατάσχεσαν και κατέστρεψαν τη Δευτέρα 05/06 λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων, κατά τη διάρκεια ελέγχων των διερχομένων οχημάτων από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές στο σημείο διέλευσης Αγίου Δομετίου.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, γύρω στις 21:00, εντοπίστηκαν σε όχημα που οδηγούσε Ελληνοκύπριος, τρία κιλά χαλούμια, τα οποία κατασχέθηκαν από λειτουργούς του Τμήματος και στη συνέχεια καταστράφηκαν στην παρουσία του ιδιοκτήτη τους.

Εξάλλου, γύρω στις 22:00, εντοπίστηκαν σε όχημα με αριθμούς εγγραφής των κατεχομένων, το οποίο οδηγούσε Τουρκοκύπριος, 30 κιλά ψάρια. Ο ιδιοκτήτης τους δεν προσκόμισε, ως όφειλε, τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα που απαιτούνται. Τα ψάρια και το όχημα, που χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη μεταφορά τους στις ελεύθερες περιοχές κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

Ακολούθως, ύστερα από αίτημα του εμπλεκομένου, το Τμήμα Τελωνείων αποδέχτηκε τον εξώδικο συμβιβασμό της υπόθεσης, με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 500 και ποσού ύψους € 500 για το κατασχεθέν όχημα.  Με την είσπραξη του συνολικού ποσού των € 1000, το όχημα επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του, και τα ψάρια καταστράφηκαν στην παρουσία του εμπλεκομένου.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΚ) με αριθ. 866/2004 του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2004, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ από την 1η Μαΐου 2004 και ορίζει τους όρους εφαρμογής των διατάξεων της κοινοτικής νομοθεσίας για την κυκλοφορία των προσώπων, των εμπορευμάτων και των υπηρεσιών διαμέσου της γραμμής, απαγορεύεται η μεταφορά ζωικών προϊόντων διαμέσου της πράσινης γραμμής. Η απαγόρευση περιλαμβάνει τόσο τα παραγωγικά ζώα όσο και τα ζώα συντροφιάς, είτε πρόκειται για εμπορική πράξη (π.χ. μεταφορά σε σφαγείο για άμεση σφαγή) είτε για ένα ζώο συντροφιάς που συνοδεύει ο ιδιοκτήτης του.

Εξαίρεση αποτελεί η διακίνηση νωπών ψαριών για εμπορικούς σκοπούς μόνον. Σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να παρουσιαστεί έγκυρο συνοδευτικό έγγραφο και η μετακίνηση τους στις ελεύθερες περιοχές θα επιτραπεί μετά από έλεγχο και έγκριση από τους λειτουργούς των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών. Η διέλευση νωπών ψαριών μπορεί να επιτραπεί μόνο από το σημείο διέλευσης του Αγ. Δομετίου. Σημειώνεται ότι η απαγόρευση περιλαμβάνει λίπασμα (κόπρι), σαλιγκάρια, ερπετά και κυνήγι.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top