ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τα εύσημα στην Αστυνομία Κύπρου απέδωσε η Europol – Εξαρθρώθηκε διεθνούς σπείρας hackers – Πώς εμπλέκεται η Κύπρος

Τα εύσημα στην Αστυνομία Κύπρου απέδωσε η Europol – Εξαρθρώθηκε διεθνούς σπείρας hackers – Πώς εμπλέκεται η Κύπρος

Συμβολή Αστυνομίας Κύπρου στην εξάρθρωση Διεθνούς σπείρας που δρούσε μέσω διαδικτύου

Τα εύσημα αποδίδονται στην Αστυνομία Κύπρου, Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος Αρχηγείου Αστυνομίας, από την EUROPOL, σε δελτίο τύπου ημερομηνίας 14 Μαρτίου 2017, για τη συμβολή και τον ρόλο που διαδραμάτισε, στην εξάρθρωση Διεθνούς σπείρας που δρούσε μέσω διαδικτύου, με πώληση πλαστού λογισμικού προγράμματος, με το οποίο εγκλωβίζονταν τα θύματα και υποκλέπτονταν ηλεκτρονικά δεδομένα, από όσους ανταποκρίνονταν. Στη συνέχεια απαιτούσαν χρήματα για επαναφορά των ηλεκτρονικών δεδομένων που υποκλέπτονταν.

Συγκεκριμένα, η εγκληματική αυτή ομάδα κατάφερε να αποσπάσει με τον τρόπο αυτό περί τα $6.000.000 από 40.000 χρήστες του διαδικτύου σε 30 περίπου χώρες. Μέρος των χρημάτων που κλάπηκαν, είχε διακινηθεί μέσω Κύπρου.

Η Αστυνομία Κύπρου, ανταποκρινόμενη άμεσα σε αίτημα των αρχών της Λευκορωσίας ημερομηνίας 23 Ιανουαρίου, 2015 και σε στενή συνεργασία με τη EUROPOL και τις Αμερικάνικες Μυστικές Υπηρεσίες, κατόρθωσε να συλλέξει στοιχεία, βάση των οποίων έγινε ταύτιση μελών της Διεθνούς σπείρας, με αποτέλεσμα αυτοί να εντοπιστούν και να συλληφθούν στο έδαφος της Λευκορωσίας.

Η πιο πάνω υπόθεση λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις αν συνυπολογίσει κάποιος τις πρόσφατες Κυβερνοεπιθέσεις ανά το παγκόσμιο, που δεν εξιχνιάστηκαν και τονίζει τη σημασία που έχει σε κάθε περίπτωση η συνεργασία μεταξύ των χωρών στην καταπολέμηση του εγκλήματος.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 52χρονος οδηγός του τροχαίου στο Παραλίμνι

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 52χρονος οδηγός του τροχαίου στο Παραλίμνι

Νέα τραγωδία σημειώθηκε στην άσφαλτο, με θύμα τον 52χρονο Nichola Charles Fox από τη Βρετανία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top