Και η Μαυριτανία διακόπτει διπλωματικές σχέσεις με Κατάρ

Και η Μαυριτανία διακόπτει διπλωματικές σχέσεις με Κατάρ

Η Μαυριτανία, χώρα της Δυτικής Αφρικής και μέλος του Αραβικού Συνδέσμου, διέκοψε την Τρίτη (6/6) σχέσεις με το Κατάρ λόγω της φερόμενης "υποστήριξης τρομοκρατών" της χώρας, είπε η κρατική υπηρεσία ειδήσεων.

Οι ισχυρότερες χώρες του αραβικού κόσμου - μεταξύ των η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - διέκοψαν διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ τη Δευτέρα, ισχυριζόμενες ότι υποστηρίζει ισλαμιστές μαχητές και το Ιράν.

"Το κράτος του Κατάρ έχει συνδέσει τις πολιτικές του (...) με την υποστήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων και τη μετάδοση εξτρεμιστικών ιδεών", είπε το υπουργείο Εξωτερικών σε σε δήλωσή του στην αραβική γλώσσα που εξέδωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών της Μαυριτανίας.

"Αυτό έχει ως αποτέλεσμα βαριές απώλειες ανθρώπινης ζωής σ` αυτές τις αραβικές χώρες, στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο".

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κύκλωμα βαρυποινίτη: Τα ναρκωτικά, η προστασία και η προέλευση του πίνακα - Το... χαρτί της υπεράσπισης και η ανανέωση κράτησης

Κύκλωμα βαρυποινίτη: Τα ναρκωτικά, η προστασία και η προέλευση του πίνακα - Το... χαρτί της υπεράσπισης και η ανανέωση κράτησης

Παράταση έξι ημερών στην κράτηση τριών υπόπτων για διερευνώμενη υπόθεση δράσης κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών αποφάσισε το Σάββατο το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ύστερα από την ολοκλήρωση πολύωρης διαδικασίας που είχε ξεκινήσει από νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE