ΚΟΣΜΟΣ

ΛΟΝΔΙΝΟ: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: «Πετούσαν τα μωρά τους από το παράθυρο για να τα σώσουν από τον πύργο της κολάσεως» - VIDEO

ΛΟΝΔΙΝΟ: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: «Πετούσαν τα μωρά τους από το παράθυρο για να τα σώσουν από τον πύργο της κολάσεως» - VIDEO

Σοκ και δέος προκαλούν οι μαρτυρίες διασωθέντων από τον φλεγόμενο πύργο στο Λονδίνο που αναφέρουν ότι μάνες πετούσαν τα μωρά τους από τα παράθυρα για να τα σώσουν.

Η Σαμίρα Λαμράνι είπε στο Associated Press πως είδε με τα ίδια της τα μάτια μια γυναίκα να πετά από το δέκατο όροφο ένα μωρό, την ώρα που οι φλόγες είχαν κυκλώσει το διαμέρισμά της.  

«Άνθρωποι άρχισαν να εμφανίζονται στα παράθυρα, τρέμοντας και ουρλιάζοντας με μανία. Τα παράθυρα ήταν ελαφρώς ανοιχτά, μία γυναίκα έκανε χειρονομίες ότι επρόκειτο να πετάξει το μωρό της και αν κάποιος μπορούσε να πιάσει το μωρό της. Κάποιος το έκανε, ένας κύριος έτρεξε μπροστά και κατάφερε να πιάσει το μωρό», είπε.

Διαβάστε επίσης: ΛΟΝΔΙΝΟ: Εξι νεκροί στον φλεγόμενο πύργο - Φόβοι για δεκάδες θύματα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  

Από την πλευρά της η Ζάρα που επίσης έμενε στον πύργο είπε ότι είδε μια μητέρα να πετά τον 5 ετών γιο της από το παράθυρο του πέμπτου ή έκτου ορόφου.

«Μία γυναίκα πράγματι έριξε τον γιο της από το παράθυρο. Νομίζω ότι είναι καλά. Νομίζω ότι μπορεί να έσπασε μόνο κάποια κόκαλα και να έχει μώλωπες. Ήταν μία άλλη γυναίκα που ούρλιαζε “το μωρό μου, το μωρό μου. Πρέπει να βγω. Πρέπει να σώσω το μωρό μου”. Αλλά κοιτούσαμε απλά ψηλά. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Δεν υπήρχε τίποτα να μπορούμε να κάνουμε», είπε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΛΟΝΔΙΝΟ: Επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Εξωτερικών για τυχόν Κύπριους στον «Πύργο της Κολάσεως»

ΛΟΝΔΙΝΟ: Προκαλούν σοκ οι εικόνες από τον «Πύργο της Κολάσεως» - Εγκλωβισμένοι προσπαθούν να σωθούν - VIDEO - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΟΝΔΙΝΟ: Νεκροί από τη φωτιά στον «Πύργο της Κολάσεως» - Πάνω από 50 τραυματίες σε νοσοκομεία της πόλης - VIDEO

Τουλάχιστον 30 τραυματίες από τη μεγάλη πυρκαγιά σε ουρανοξύστη στο Λονδίνο

Βρετανία: Στις φλόγες 27όροφο κτήριο – Μάχη από τους πυροσβέστες για εκκένωση του και περιορισμό της φωτιάς

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top