Δεν διώκεται πειθαρχικά ο Β. Αρχηγος Λάμπρος Θεμιστοκλέους

Δεν διώκεται πειθαρχικά ο Β. Αρχηγος Λάμπρος Θεμιστοκλέους

Με απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα, δεν μπορεί να διωχθεί πειθαρχικά ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας Λάμπρος Θεμιστοκλέους, παρά τους λάθους χειρισμούς που εντοπίζονται στο πόρισμα για το τετραπλό φονικό όπως και στην υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών.

Όπως μετέδωσε το κρατικό κανάλι, ο Υπουργός Δικαιοσύνης σε ανακοίνωση της απόφασης του αναφέρει πως ο Βοηθός Αρχηγός, Λαμπρός Θεμιστοκλέους δεν μπορεί, ως έχουν τα σημερινά δεδομένα να διωχθεί πειθαρχικά λόγω του ότι σε ένα μήνα αφυπηρετεί.

Πάντως, πληροφορίες του ThemaOnline αναφέρουν ότι ο λόγος που δεν μπορεί να διωχθεί πειθαρχικά ο κ. Θεμιστοκλέους δεν έχει να κάνει με την αφυπηρέτησή του, αλλά με το γεγονός ότι δεν δικαιολογείται πειθαρχική δίωξή του με βάση τους κανονισμούς. Εξάλλου, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Θεμιστοκλέους είχε χειριστεί τις πληροφορίες για την κάθοδο των Σέρβων εκτελεστών και είχε δώσει σχετικές οδηγίες. Εδώ να σημειωθεί ότι οι ποινικοί ανακριτές που ορίστηκαν για να διερευνήσουν την εν λόγω υπόθεση είχαν εστιάσει στις διαρροές των λάθος χειρισμών της Αστυνομίας και όχι στη διαφθορά εντός της Αστυνομίας. Οπόταν τα όποια ευρήματα σε βάρος μελών της Αστυνομίας, είχαν να κάνουν με τους χειρισμούς που έγιναν μετά τις «γκάφες» και όχι με τα άτομα που διέρρευσαν στον υπόκοσμο τις ευαίσθητες αυτές πληροφορίες.

Να σημειώσουμε επίσης ο κ. Θεμιστοκλέους βρίσκεται στην λίστα με τους μάρτυρες κατηγορίας που θα καταθέσουν στο δικαστήριο για την υπόθεση του Υπαρχηγού της Αστυνομίας Ανδρέα Κυριάκου.

Θυμίζουμε πως ο  Γενικός Εισαγγελέας αποφάσισε την άσκηση ποινικής δίωξης του κ. Κυριάκου για διαρροή.

Η υπόθεση έχει οριστεί για ακρόαση στις 3 Ιουλίου.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλλα, θα έχει σήμερα Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Ρώμη στις 26 και 27 Φεβρουαρίου κατόπιν πρόσκλησης του Ιταλού ομολόγου του. Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνομιλίες στην ιταλική πρωτεύουσα με την Πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι μετά το πέρας των οποίων οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν την πρόθεση των χωρών τους να ξεκινήσουν συζητήσεις για την κατάρτιση ενός κοινού εγγράφου εταιρικής σχέσης, για την αντιμετώπιση σειράς κοινών προτεραιοτήτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE