ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δεν διώκεται πειθαρχικά ο Β. Αρχηγος Λάμπρος Θεμιστοκλέους

Δεν διώκεται πειθαρχικά ο Β. Αρχηγος Λάμπρος Θεμιστοκλέους

Με απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα, δεν μπορεί να διωχθεί πειθαρχικά ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας Λάμπρος Θεμιστοκλέους, παρά τους λάθους χειρισμούς που εντοπίζονται στο πόρισμα για το τετραπλό φονικό όπως και στην υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών.

Όπως μετέδωσε το κρατικό κανάλι, ο Υπουργός Δικαιοσύνης σε ανακοίνωση της απόφασης του αναφέρει πως ο Βοηθός Αρχηγός, Λαμπρός Θεμιστοκλέους δεν μπορεί, ως έχουν τα σημερινά δεδομένα να διωχθεί πειθαρχικά λόγω του ότι σε ένα μήνα αφυπηρετεί.

Πάντως, πληροφορίες του ThemaOnline αναφέρουν ότι ο λόγος που δεν μπορεί να διωχθεί πειθαρχικά ο κ. Θεμιστοκλέους δεν έχει να κάνει με την αφυπηρέτησή του, αλλά με το γεγονός ότι δεν δικαιολογείται πειθαρχική δίωξή του με βάση τους κανονισμούς. Εξάλλου, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Θεμιστοκλέους είχε χειριστεί τις πληροφορίες για την κάθοδο των Σέρβων εκτελεστών και είχε δώσει σχετικές οδηγίες. Εδώ να σημειωθεί ότι οι ποινικοί ανακριτές που ορίστηκαν για να διερευνήσουν την εν λόγω υπόθεση είχαν εστιάσει στις διαρροές των λάθος χειρισμών της Αστυνομίας και όχι στη διαφθορά εντός της Αστυνομίας. Οπόταν τα όποια ευρήματα σε βάρος μελών της Αστυνομίας, είχαν να κάνουν με τους χειρισμούς που έγιναν μετά τις «γκάφες» και όχι με τα άτομα που διέρρευσαν στον υπόκοσμο τις ευαίσθητες αυτές πληροφορίες.

Να σημειώσουμε επίσης ο κ. Θεμιστοκλέους βρίσκεται στην λίστα με τους μάρτυρες κατηγορίας που θα καταθέσουν στο δικαστήριο για την υπόθεση του Υπαρχηγού της Αστυνομίας Ανδρέα Κυριάκου.

Θυμίζουμε πως ο  Γενικός Εισαγγελέας αποφάσισε την άσκηση ποινικής δίωξης του κ. Κυριάκου για διαρροή.

Η υπόθεση έχει οριστεί για ακρόαση στις 3 Ιουλίου.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top