ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με Γαλλική «κανονιά» μόνη εκεί ψηλά στην κορυφή!

Με Γαλλική «κανονιά» μόνη εκεί ψηλά στην κορυφή!

Με τον συνήθη «εκτελεστή», Φλοριάν Τολεμές, η ΑΕΚ απόδρασε από το «Αμμόχωστος» με το τρίποντο, με την ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ να κερδίσει την Αλκή Ορόκλινη με 0-1 στο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής του βαθμολογικού πίνακα, μετά το «Χ» του ντέρμπι του ΓΣΠ μεταξύ Ομόνοιας και Ανόρθωσης.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Καλύτερη η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, δεν κατάφερε, όμως, να κερδίσει τον πολύ καλό Πάρντο.

Ούτε και από την άσπρη βούλα του σημείου του πέναλτι δεν κατάφερε να ευστοχήσει η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ στο 39ο λεπτό με τον Λαρένα.

Οι γηπεδούχοι περισσότερο ήταν σε παθητικό ρόλο στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Η ΑΕΚ προσπαθoύσε με πλαγιοκοπήσεις, αλλά και με κάθετες μπαλιές να… σπάσει την αμυντική λειτουργία της «Αθάνατης», εντούτοις, οι ευκαιρίες που βρήκε δεν είχαν στόχο.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Οι δύο ομάδες ανέβασαν αρκετές στροφές στο δεύτερο ημίχρονο.  Περισσότερο «καιγόταν» για το τρίποντο η ΑΕΚ μετά και το «Χ» στο ντέρμπι του ΓΣΠ μεταξύ Ομόνοιας και Ανόρθωσης.

Με υπομονή στο παιχνίδι της, πιέζοντας και ψηλά για να εκμεταλλευθεί λάθη της άμυνας της Αλκής, η ΑΕΚ ευτύχησε στο 68ο λεπτό ν’ ανοίξει το σκορ.  Ο Τολεμές «έκλεψε» την μπάλα και με δυνατό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του… ανίκητου μέχρι εκείνο το λεπτό Πάρντο.

Το γκολ αυτό βοήθησε ακόμη περισσότερο στο να γίνει πιο ανοικτό παιχνίδι.  Η ομάδα του Σάββα Δαμιανού έψαξε την αντίδραση και έπρεπε να δεχόταν γκολ για να απειλήσει την εστία του Πάμπλο.  Από στατικές φάσεις, κυρίως, από κόρνερ, έφτιαξε κάποιες καλές ευκαιρίες, ενώ και η ΑΕΚ εάν ήταν πιο προσεχτική στο τελειώμα των φάσεων που είχε θα μπορούσε να «σκότωνε» μία και καλή το παιχνίδι.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Αρκετά καλή η διαιτησία του Βασίλη Δημητρίου. Σωστή η απόφαση στην υπόδειξη πέναλτι στο χέρι του Ντιακιτέ ενώ ήταν και συνεχώς κοντά στις φάσεις με ορθές υποδείξεις.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΑΛΚΗ (Σ.Δαμιανού): Πάρντο, Λοϊζίδης, Χαρή, Πάρπας, Ντιακιτέ, Ντικρουζά, Ντουβεντρού (87΄ Αβραάμ), Σεμέδο, Χαραλάμπους (75΄ Ενγκομό), Βασίλιεφ, Φαμπρίτσιο (59΄ Μπιλάλ)

ΑΕΚ (Ι.Ιδιακέθ): Πάμπλο, Νέλσον, Αντωνιάδης, Καταλά, Μοϊσόφ, Λαμπάν, Λαρένα, Χέφελ (81΄ Κάσες), Ακοράν (71΄ Μαλόκου), Τέτε (85΄ Εγγλέζου), Φλοριάν

ΚΙΤΡΙΝΕΣ

Ντιακιτέ, Πάρπας – Αντωνιάδης

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top