ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χαραλαμπίδης: Ένα πραγματικό κόσμημα για τα κυπριακά γήπεδα (αφιέρωμα)

Χαραλαμπίδης: Ένα πραγματικό κόσμημα για τα κυπριακά γήπεδα (αφιέρωμα)

Όλα τα καλά κάποτε έχουν ένα τέλος… όπως και για τον Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη το ποδόσφαιρο, καθώς ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Λάρνακας και του ΑΠΟΕΛ πήρε την μεγάλη απόφαση να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Μια μέρα μετά την λύση της συνεργασία του με τους «κιτρινοπράσινους», ο Κύπριος ποδοσφαιριστής που «έφαγε» τα Κυπριακά γήπεδα (και όχι μόνο) με το «κουταλάκι», και κατέκτησε αμέτρητους τίτλους και διακρίσεις, αποφάσισε, και ανακοίνωσε και επίσημα ότι βάζει τέρμα στην πολύχρονη επιτυχημένη ποδοσφαιρική του καριέρα.

Ο 36 χρόνος (25/7/1981) ποδοσφαιριστής κατάφερε να γράψει με «χρυσά» γράμματα το όνομα του στην ιστορία του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Ο χαρακτήρας του, τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικών γηπέδων ήταν αυτός που «κέρδισε» όλους τους φιλάθλους (κάθε χρώματος και ομάδας) του νησιού, και στα γήπεδα ο Χαραλαμπίδης δεχόταν πάντα την αναγνώριση.

Ο Χαραλαμπίδης φυσικά συνέδεσε το όνομα του στην Κύπρο, με την «γαλαζοκίτρινη» φανέλα του ΑΠΟΕΛ με την οποία αγωνίστηκε για 14 χρόνια. Στην συνέχεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας ο Κύπριος μέσος, αγωνίστηκε στην Ελλάδα και στις ομάδες του Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ ενώ φόρεσε και λίγο την φανέλα της Γερμανικής, Καρλ Τζάις Ιένα.

Μετά την «γεύση» που πήρε από το εξωτερικό ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης αποφάσισε όπως επιστρέψει στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα, τον ΑΠΟΕΛ, με τον οποίο αγωνίστηκε άλλες 8χρονιές (2008 – 2016), ενώ την τελευταία διετία και πριν αποφασίσει να ανακοινώσει ότι σταματάει το ποδόσφαιρο, ο Κύπριος ποδοσφαιριστής φόρεσε και την φανέλα της ΑΕΚ.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει ή να παραγνωρίσει και την υπέρ – πολύτιμη προσφορά του Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη, ο οποίος φόρεσε την φανέλα με το Εθνόσημο στο στήθος αρκετές φορές καταγράφοντας με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα 94 ολόκληρες συμμετοχές, οι οποίες τον καθιστούν ως δεύτερο ποδοσφαιριστή (πίσω από τον Οκκά) με τις περισσότερες συμμετοχές στην Εθνική Κύπρου.

Χαραλαμπίδης… σημαίνει ΑΠΟΕΛ!

Φώτο: Από τις τελευταίες του παραστάσεις με τον ΑΠΟΕΛ

Αρκετοί ακούγοντας το όνομα του Χαραλαμπίδη, τους ερχότανε στο μυαλό και το όνομα του ΑΠΟΕΛ. Ο Κωνσταντίνος ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα από ηλικία 8χρόνων (1989) φορώντας την «γαλαζοκίτρινη» φανέλα.

Σταδιακά ο Χαραλαμπίδης άρχισε να δείχνει την ποδοσφαιρική του αξία και κατάφερε με τον ζήλο και την αφοσίωση που έδειξε στα 18 του χρόνια να ντερμπουτάρει με την πρώτη ομάδα του ΑΠΟΕΛ.

Με τους «γαλαζοκίτρινους» αγωνίστηκε 14χρόνια, και θεωρείται ως ο πιο επιτυχημένος σταθμός στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Ο Χαραλαμπίδης με τον ΑΠΟΕΛ «χόρτασε» πραγματικά τίτλους και διακρίσεις, αφού κατάφερε να πανηγυρίσει οκτώ πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα και έξι ασπίδες, ενώ αγωνίστηκε έξι φορές σε ομίλους Champions League και Europa League.

 

 

Η ομιλία του Χαραλαμπίδη στην φιέστα των “γαλαζοκιτρίνων”:

 

Σταθμός η Ελλάδα…

Τον Ιανουάριο του 2005, η Ελληνική αγορά «χτύπησε» την πόρτα του Χαραλαμπίδη και του ΑΠΟΕΛ, με το «τριφύλλι» της Ελλάδας να θέλει να εντάξει τον ποδοσφαιριστή στο έμψυχο δυναμικό του.

Η δουλειά και το ποδοσφαιρικό έργο του Κύπριου μέσου εκτιμήθηκε από τον Παναθηναϊκό ο οποίος ήθελε την απόκτηση του 23χρόνου τότε Χαραλαμπίδη, με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή να μην χάνει την ευκαιρία, ετοίμασε βαλίτσες, πήγε στην Αθήνα, υπόγραψε τα συμβόλαιο του με το «τριφύλλι» ανοίγοντας μια νέα πόρτα στην καριέρα του.

Φώτο: Ο Χαραλαμπίδης σε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Πειραιώς

Στους «πράσινους» της Ελλάδας μπορεί να μην είχε τελικά αρκετές συμμετοχές (49 συμμετοχές) στα δύο χρόνια που αγωνίστηκε εκεί, όμως ο Χαραλαμπίδης στο αποχαιρετιστήριο του μήνυμα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Παναθηναϊκό λέγοντας ότι « Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός μου έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσω το όνειρό μου σε μια τεράστια ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος».

 

Το καλοκαίρι του 2006 ο Χαραλαμπίδης φόρεσε και την «ασπρόμαυρη» φανέλα του ΠΑΟΚ αγωνιζόμενος σε 17 παιχνίδια και τον Δεκέμβριο της ίδιας χρόνια επέστρεψε στο «ελληνικό» τριφύλλι.

 

Φώτο: Ο Χαραλαμπίδης με την φανέλα του ΠΑΟΚ

Σύντομο πέρασμα από την Γερμανία

Φώτο: Ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης με την φανέλα της Γερμανικής ΚαρλςΤζάις Ιένα

Μετά από το πέρασμα του από την Ελλάδα, ο Χαραλαμπίδης δοκίμασε και την τύχη του στην Γερμανία, αγωνιζόμενος έστω και για λίγο καιρό στην Καρλ Τζάις Ιένα.

Ο Γερμανικός σύλλογος ήταν κι ο τελευταίος σταθμός του Χαραλαμπίδη στο εξωτερικό και το 2008 αποφάσισε όπως επιστρέψει στα πάτρια εδάφη, και στην ομάδα του που τον ανέδειξε ως ποδοσφαιριστή τον ΑΠΟΕΛ.

Κορυφαία στιγμή του…

Φώτο: Ο Χαραλμπίδης στην ομαδική φωτογραφία του ΑΠΟΕΛ, από την χρονιά που έκανε τον τεράστιο άθλο στο champions league

Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι το καλοκαίρι του 2016 ο Χαραλαμπίδης έκανε το come back στους «γαλαζοκίτρινους», ζώντας μέσα σε αυτά τα οκτώ χρόνια την γιγάντωση της Λευκωσιάτικης ομάδας. Μάλιστα μέσα στις χρονιές αυτές, όπως καλά σημείωσε κι ο ίδιος έζησε την κορυφαία του στιγμή, που δεν ήταν άλλη από την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΑΕΚ και τέλος…

Φώτο: Ο Χαραλαμπίδης με την φανέλα της ΑΕΚ, ο οποίος ήταν κι ο τελευταίος του σταθμός στην καριέρα του

Μετά την επιτυχημένη και πολύχρονη πορεία του, στους «γαλαζοκίτρινους» ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης αποφάσισε όπως μετακομίσει σε άλλη ομάδα του νησιού την ΑΕΚ. Με το συγκρότημα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ αγωνίστηκε 32φορές και οι «κιτρινοπράσινοι» της Λάρνακας έμελλε να είναι ο τελευταίος ποδοσφαιρικός σταθμός στην καριέρα του Χαραλαμπίδη.

Μεγάλο κεφάλαιο η Εθνική

Φώτο: Μια από τις πολλές φωτογραφίες που έχει ο Χαραλαμπίδης φορώντας την φανέλα με το Εθνόσημο

Ο Κύπριος μέσος εκτός από τις ομάδες που αγωνίστηκε με απόλυτη επιτυχία, κατάφερε να συνδέσει το όνομα του και με την Εθνική Κύπρου. Η προσφορά του με το Εθνόσημο στο στήθος ήταν τεράστια αφού κατάφερε να καταγράψει 94συμμετοχές, με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή να χαρακτηρίζει την Εθνική Κύπρου ως το πιο πολύτιμο κομμάτι της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Ο Χαραλαμπίδης μπορεί να φεύγει από τα γήπεδα και να «κρεμάει» τα παπούτσια του, όμως θα έχει πολλά να θυμάται.

Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής μέσα σε όλη αυτή την ποδοσφαιρική του πορεία «χόρτασε» τίτλους και διακρίσεις, ενώ οι εμπειρίες του από τα γήπεδα της Κύπρου και της Ευρώπης είναι αυτά που θα κρατάει βαθιά χαραγμένα στο μυαλό του.

Σίγουρα με την ανακοίνωση του Χαραλαμπίδη ότι σταματάει το ποδόσφαιρο, τα Κυπριακά γήπεδα «φτωχαίνουν», αφού εκτός από ένα εξαίρετο ποδοσφαιριστή, χάνουν και ένα πάρα πολύ καλό άνθρωπο ο οποίος δίδαξε αρκετές φορές, ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα το οποίο πρέπει να ενώνει και όχι να χωρίζει, χωρίς να προκαλέσει ουδεμία φορά μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Τέλος να σημειώσουμε ότι όλοι ποδοσφαιρόφιλοι του νησιού σίγουρα θα θυμούνται τον Χαραλαμπίδη για την χαρακτηριστική του «τούμπα» σε κάθε πανηγυρισμό όταν πετύχαινε κάποιο γκολ.

Φώτο: Η χαρακτηριστική τούμπα του Χαραλαμπίδη με την φανέλα της ΑΕΚ
Φώτο: Η χαρακτηριστική τούμπα του Χαραλαμπίδη με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ

Εμείς με την σειρά μας να ευχηθούμε ότι καλύτερο στον Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη σε ότι αποφασίσει να κάνει μετά τον τερματισμό της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top