ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Λόγω καύσωνα το Υπουργείο Υγείας  δίνει εκ νέου συστάσεις για αντιμετώπιση του

ΠΡΟΣΟΧΗ! Λόγω καύσωνα το Υπουργείο Υγείας  δίνει εκ νέου συστάσεις για αντιμετώπιση του

ong>Σύμφωνα με το ΓΤΠ, λόγω υψηλών θερμοκρασιών, οι οποίες αναμένεται να επικρατήσουν κατά τις επόμενες ημέρες, οι Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας υπενθυμίζουν στο κοινό βασικά μέτρα για την πρόληψη των ανεπιθύμητων επιδράσεων στον ανθρώπινο οργανισμό. Τους συστήνουν, όπως αποφεύγουν την συχνή έκθεση στον ήλιο, όπως και της άσκοπης διακίνησης και βαριάς σωματικής άσκησης, όπως προτιμούν ελαφρύ ντύσιμο με χαλαρά, ανοιχτόχρωμα ρούχα και χρήση καπέλου και γυαλιών ηλίου, αν χρειαστεί η έκθεση στον ήλιο, όπως αποφεύγουν οινοπνευματωδών ποτών, καφέδων και βαριών τροφών, όπως λιπαρά, σοκολάτες και καρυκεύματα και να προτιμούν τις ελαφρές τροφές, λαχανικά και χυμούς, όπως πίνουν αρκετή ποσότητα νερού, όπως κάνουν χρήση ανεμιστήρων ή συστημάτων κλιματισμού για δημιουργία ρεύματος αέρα ειδικά κατά τις ζεστότερες ώρες της μέρας και κατά τη διάρκεια της νύκτας, καλό είναι τα παράθυρα να μένουν ανοικτά, όπως κάνουν πολλά και χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας. ong>Συστήνουν, επίσης, να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως τα βρέφη, οι ηλικιωμένοι και οι εγκυμονούσες και αν υπάρχει νεογέννητο στο σπίτι, συνίσταται να είναι ντυμένο ελαφρά και να ζητούνται οδηγίες από τον παιδίατρο σχετικά με τη λήψη υγρών. Τέλος, σε άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως αναπνευστικά ή καρδιαγγειακά, συστήνεται όπως συμβουλεύονται τον γιατρό τους για τυχόν ειδικά μέτρα που πρέπει να λάβουν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top