ΚΟΣΜΟΣ

Στην Τουρκία για διμερή θέματα ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης

Στην Τουρκία για διμερή θέματα ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης

Στην Τουρκία για τριήμερη επίσκεψη έως και τις 17 Αυγούστου βρίσκεται ο Υπουργός Ευρώπης του Ηνωμένου Βασιλείου σερ Άλαν Ντάνκαν.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Foreign Office, ο σκοπός του ταξιδιού του σερ Άλαν είναι «να στηρίξει τη δημοκρατία στη χώρα και να επικεντρωθεί στην αυξημένη συνεργασία Ηνωμένου Βασιλείου-Τουρκίας, ιδιαίτερα στον τομέα των επιστημών». Ο Βρετανός υπουργός θα επισκεφθεί την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη όπου θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους της τουρκικής κυβέρνησης, στελέχη της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης του κόμματος CHP, δημοσιογράφους και μέλη μη-κυβερνητικών οργανώσεων ώστε να αποκτήσει μία άμεση εικόνα για την κατάσταση στη χώρα. Μεταξύ άλλων θα υπάρξει και συνάντηση του σερ Άλαν με μέλη οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων την οποία χρηματοδοτεί το Λονδίνο με στόχο την καλύτερη πρόσβαση σε εκπαίδευση για παιδιά προσφύγων από τη Συρία. Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσει ο Υπουργός Ευρώπης στη διμερή συνεργασία επί των επιστημών και της τεχνολογίας. Το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει το μεγαλύτερο διμερές πρόγραμμα επιστημονικής συνεργασίας στην Τουρκία, το λεγόμενο Newton Fund. Με προϋπολογισμό περίπου 4 εκατομμυρίων λιρών, το πρόγραμμα στηρίζει πάνω από 170 επιμέρους προγράμματα σε διάφορους τομείς, από την ενέργεια και τα οικονομικά μέχρι την αεροδιαστημική και τη διαχείριση καταστροφών, μεταξύ άλλων. Στην Κωνσταντινούπολη ο σερ Άλαν Ντάνκαν θα επισκεφθεί το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της πόλης, που αποτελεί βασικό εταίρο του Newton Fund. Λίγο πριν αναχωρήσει για την Τουρκία ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης δήλωσε: «Είμαι ευτυχής που ταξιδεύω στην Τουρκία για την πέμπτη επίσημη επίσκεψή μου. Η Τουρκία είναι απαραίτητος εταίρος για το Ηνωμένο Βασίλειο. Η συνεργασία μας στην ασφάλεια, στο εμπόριο και στην επιστήμη προσφέρει τεράστια οφέλη σε αμφότερες τις χώρες μας. Καταδίκασε εκ νέου την "τρομερή προσβολή της Τουρκικής Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια του περσινού πραξικοπήματος. Η Τουρκία χρειάζεται τώρα να δείξει στους πολίτες της και στον κόσμο ότι τα πράγματα επιστρέφουν στην κανονικότητα. Είναι κρίσιμο η Τουρκία να προστατεύσει το χώρο λειτουργίας της κοινωνίας των πολιτών και του ελεύθερου Τύπου. Ως στενός φίλος, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να υποστηρίξει την Τουρκία στις προσπάθειές της να προστατεύσει τη δημοκρατία».  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top