ΚΟΙΝΩΝΙΑ

14 Επικίνδυνα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά της ΕΕ - Τα πέντε από αυτά βρίσκονταν στην κυπριακή - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

14 Επικίνδυνα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά της ΕΕ - Τα πέντε από αυτά βρίσκονταν στην κυπριακή - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ως αρμόδια Αρχή στην Κύπρο για τη λειτουργία και διαχείριση του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Επικίνδυνα Προϊόντα που δεν είναι τρόφιμα, πληροφορεί τους καταναλωτές ότι την εβδομάδα 21 – 27 Αυγούστου 2017 (GRAS-RAPEX – Report 34) έχουν κοινοποιηθεί στο Σύστημα 42 προϊόντα που παρουσιάζουν κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλειά τους. Τα προϊόντα αυτά, που περιλαμβάνουν προϊόντα που αφορούν παιδιά, εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στις αγορές διαφόρων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη συνέχεια, κοινοποιήθηκαν στο Σύστημα GRAS-RAPEX.

Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν για τα επικίνδυνα προϊόντα από την ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, στη διεύθυνση www.consumer.gov.cy Τα 42 προϊόντα κατανεμήθηκαν για σκοπούς ελέγχου της αγοράς ως ακολούθως: Δεκατέσσερα (14) στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή. Δεκατρία (13) στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας. Εννέα (9) στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών. Τρία (3) στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών. Τρία (3) στο Τμήμα Φαρμακευτικών Υπηρεσιών. Τα προϊόντα που αφορούν την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, καθώς και οι αντίστοιχοι συνεπαγόμενοι κίνδυνοι περιγράφονται στον πίνακα που ακολουθεί. Επισημαίνεται ότι τα προϊόντα με αύξοντες αριθμούς 13 και 14, έχουν αξιολογηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προϊόντα χαμηλού κινδύνου. Σημειώνεται ότι πέντε από τα δεκατέσσερα προϊόντα, έχουν εντοπιστεί αρχικά από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή στην αγορά της Κύπρου (χωρίς να έχουν προηγουμένως εντοπιστεί στις άλλες χώρες μέλη) και έχουν κοινοποιηθεί στο σύστημα Gras-Rapex.    

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top