ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Στη Χάγη ο Αρχηγός της Αστυνομίας για τη Σύνοδο των Ευρωπαίων Αρχηγών Αστυνομίας

Στη Χάγη ο Αρχηγός της Αστυνομίας για τη Σύνοδο των Ευρωπαίων Αρχηγών Αστυνομίας

Ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου αναχωρεί την Τρίτη (5/9) για τη Χάγη προκειμένου να συμμετάσχει στην ετήσια σύνοδο των Ευρωπαίων Αρχηγών Αστυνομίας - European Police Chiefs Convention (EPCC 2017).

Στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου στο Αρχηγείο της EUROPOL στη Χάγη, συμμετέχουν οι Αρχηγοί Αστυνομίας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άλλων χωρών που έχουν συνάψει συμφωνία συνεργασίας με την EUROPOL, καθώς και εκπρόσωποι των οργανισμών FRONTEX, EUROJUST, του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Συμβουλίου της ΕΕ κ.α. Την πρώτη ημέρα της συνόδου του EPCC θα πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση των Ευρωπαίων Αρχηγών Αστυνομίας με τους Επικεφαλής Οργανισμών κατά της τρομοκρατίας. Ο Αρχηγός Αστυνομίας θα συμμετάσχει επίσης στην Ευρωμεσογειακή Συνάντηση Αρχηγών Αστυνομίας και θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με ομολόγους του. Την δεύτερη ημέρα θα συγκληθεί η ολομέλεια της συνόδου του EPCC, η οποία θα επικεντρωθεί σε κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με την μεταμόρφωση του εγκλήματος στην εποχή της τεχνολογίας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί επιβολής του νόμου. Κατά τη διάρκεια της ολομέλειας θα γίνουν παρουσιάσεις και συζήτηση με βάση την επιχειρησιακή εμπειρία, μεταξύ άλλων, για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, το οικονομικό έγκλημα, την τρομοκρατία και τις πηγές χρηματοδότησης και μεθόδους προπαγάνδας της στο διαδίκτυο, την εγκληματική δραστηριότητα διακινητών μεταναστών κ.α. Θα υπάρξει επίσης ανταλλαγή απόψεων για τους μηχανισμούς που διαθέτει η EUROPOL για στήριξη των Αστυνομιών μέσα από την ενισχυμένη διασυνοριακή αστυνομική συνεργασία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top