ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστυνομία για σχολικό εκφοβισμό: «Ενθαρρύνετε το παιδί να μιλήσει για αυτό»

Αστυνομία για σχολικό εκφοβισμό: «Ενθαρρύνετε το παιδί να μιλήσει για αυτό»

Σε ανακοίνωση της η αστυνομία αναφέρεται στο μέγα πρόβλημα της εποχής μας για τα παιδιά που είναι ο «σχολικός εκφοβισμός».

Τον προηγούμενο χρόνο είδαμε «πράγματα και θαύματα» με τον σχολικό εκφοβισμό. Για αυτό τον λόγο η Αστυνομία προχώρησε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε ανακοίνωση για το τι θα πρέπει οι γονείς να πράξουν σε αυτή την περίπτωση. Διαβάστε την ανακοίνωση της Αστυνομίας: Όταν ως γονείς διαπιστώσουμε ότι το παιδί μας έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού πρέπει να δράσουμε άμεσα και χωρίς χάσιμο χρόνου! Οφείλουμε να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στο θέμα και να μιλήσουμε μαζί του. Να το διαβεβαιώσουμε ότι δεν θα πάθει κακό εάν μας πει τι συμβαίνει, εξηγώντας του ότι ως γονιοί θα το προστατεύσουμε. Ακολούθως, παρατίθενται χρήσιμες συμβουλές ώστε να μπορέσουμε να παρέμβουμε βοηθητικά: Ποτέ μην πείτε στο παιδί σας να αγνοήσει την εκφοβιστική συμπεριφορά, ούτε να του ρίξετε οποιανδήποτε ευθύνη. Αντιθέτως, ενθαρρύνετε το να μιλήσει και παροτρύνετε το σε συζήτηση Εξηγείστε του ότι ο εκφοβισμός είναι απαράδεκτη συμπεριφορά και ότι το ίδιο δεν φταίει σε κάτι, γι’ αυτό και πρέπει να μιλήσει σε εσάς Μην ενθαρρύνετε το παιδί σας να έλθει σε αντιπαράθεση με τον θύτη, ελέγξτε τα δικά σας συναισθήματα και χειριστείτε την κατάσταση διακριτικά Επικοινωνήστε ΑΜΕΣΑ με τον αρμόδιο εκπαιδευτικό του σχολείου και θέστε υπόψη του το περιστατικό για να επιληφθεί της κατάστασης. Συνεργαστείτε στενά με τον υπεύθυνο δάσκαλο/καθηγητή για επίλυση του προβλήματος Ενθαρρύνετε το παιδί σας να αναπτύξει εξωσχολικά ενδιαφέροντα που θα το βοηθήσουν να ενδυναμωθεί (ψυχικά) και να συναναστρέφεται με μαθητές που είναι πιο φιλικοί απέναντι του Έχετε υπόψη σας ότι, όταν ένα παιδί πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού παρουσιάζει μεταξύ άλλων, μειωμένη διάθεση ή άρνηση να πάει σχολείο, απροσδόκητη μαθησιακή πτώση, ξαφνικές αλλαγές στη διάθεσή, παραπονιέται για ψυχοσωματικά προβλήματα, στα διαλείμματα περνά το χρόνο του στην τάξη ή γύρω από τους εκπαιδευτικούς και τα γραφεία τους, ενώ κάποιες φορές φέρει ανεξήγητα σημάδια και μελανιές σε σημεία του σώματος του για τα οποία αποφεύγει να εξηγήσει πώς συνέβησαν. Να θυμάστε ότι, η αποτελεσματική παρέμβαση και η πρόληψη αποτελούν σημαντικά στοιχεία αντιμετώπισης της εκδήλωσης βίας μεταξύ των μαθητών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

E-kalathi: Μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες - Αξιολογούνται οι προσφορές - Πότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Πρόταση να απομακρύνονται με ρυμούλκηση τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα - Λεπτομέρειες

Ανδριάνα Νικολάου: «Η δικαίωση θα επέλθει με την σύλληψη αυτών των αδίστακτων δολοφόνων» - Βίντεο

Ήβη Αδάμου: Η σπάνια φωτογραφία με την κόρη της στην πολύχρωμη Κοπεγχάγη

Πόλεμος φατριών: Νέο επεισόδιο έξω από νυχτερινό κέντρο σήμανε συναγερμό – Αυξημένες περιπολίες από Αστυνομία

«Έτρεχε» η Πυροσβεστική: Στις φλόγες διαμέρισμα στη Λευκωσία - Ξεκίνησε από το ψυγείο



Μονή Αββακούμ: Έφτασε ο Νεκτάριος για κατάθεση στην Ανακριτική Επιτροπή - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Μονή Αββακούμ: Έφτασε ο Νεκτάριος για κατάθεση στην Ανακριτική Επιτροπή - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου έφτασε λίγο πριν τις 10:30 το πρωί ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, ο πρώτος από τους μοναχούς που θα προβεί σε κατάθεση ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top