ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα άκρα ο Γενικός Ελεγκτής με το υπουργείο Οικονομικών – «Απαράδεκτη η εγκύκλιος» - «Απαράδεκτες οι αναφορές» - VIDEO

Στα άκρα ο Γενικός Ελεγκτής με το υπουργείο Οικονομικών – «Απαράδεκτη η εγκύκλιος» - «Απαράδεκτες οι αναφορές» - VIDEO

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας με το υπουργείο Οικονομικών μετά την εσωτερική εγκύκλιο που εξέδωσε το δεύτερο.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης χαρακτήρισε απαράδεκτη την εν λόγω εγκύκλιο που αποστάληκε από τον γενικό διευθυντή του υπουργείου, κ. Χρίστο Πατσαλίδη. Μιλώντας στο ΡΙΚ το πρωί της Παρασκευής (15/9), ο κ. Μιχαηλίδης, υποστήριξε ότι με την εν λόγω εγκύκλιο, επιχειρείται από πλευράς υπουργείου Οικονομικών να ελέγχονται οι ελεγκτές. Ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε χαρακτηριστικά «αντιλαμβάνεστε την ψυχολογική πίεση που νιώθει κάποιος που κάνει έλεγχο όταν έχει από πάνω του κάποιον να βλέπει τι ελέγχει». Με βάση την εν λόγω εγκύκλιο ο λειτουργός του υπουργείου Οικονομικών θα ενημερώνει την διεύθυνση, τι ελέγχει ο λειτουργός της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Δείτε το βίντεο:  Απάντηση από Χρίστο Πατσαλίδη Ως απαράδεκτη χαρακτήρισε την αντίδραση του Γενικού Ελεγκτή ο διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών με ανακοίνωση του. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η αντίδραση του Γενικού Ελεγκτή, σε σχέση με εσωτερική εγκύκλιο που έχω εκδώσει, προκαλεί έκπληξη τόσο σε σχέση με το περιεχόμενό της, όσο και σε σχέση με τον τόνο και το ύφος της. Με την εγκύκλιο προς το προσωπικό του Υπουργείου Οικονομικών, καθιερώνεται μια διαδικασία που στόχο έχει τον καλύτερο συντονισμό, την παρακολούθηση και τη διευκόλυνση του ελέγχου από την Ελεγκτική Υπηρεσία. Εάν ο Γενικός Ελεγκτής είχε κάποια παρατήρηση σε σχέση με την ακολουθούμενη διαδικασία, θα μπορούσε να την υποδείξει, χωρίς να προβαίνει σε απαράδεκτες αναφορές και υπονοούμενα περί απόκρυψης στοιχείων. Η μακρά μου υπηρεσία σε θέσεις ευθύνης στο Δημόσιο αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε αυτές τις απαράδεκτες αναφορές».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

«Η Ευρώπη θα στέκεται πάντα στο πλευρό σας για να λυθεί το Κυπριακό» αναφέρει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της προς τον κυπριακό λαό η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top