ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Αθώος ο 60χρονος στην κατηγορία ανθρωποκτονίας της γυναίκας του – Του είχε πει ότι ερωτεύτηκε άλλον

ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Αθώος ο 60χρονος στην κατηγορία ανθρωποκτονίας της γυναίκας του – Του είχε πει ότι ερωτεύτηκε άλλον

Απαλλάχθηκε την Τρίτη (27/09) από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας της γυναίκας του, 60χρονος από την Ρουμανία, μόνιμος κάτοικος Κύπρου.

Του Φάνη Μακρίδη

Ο τελευταίος από τον Δεκέμβριο του 2015 (για 21 μήνες) κρατείται ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές, αφού κατηγορείτο για τον θάνατο της συζύγου του. Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας εξετάζοντας τα γεγονότα και τις μαρτυρίες που είχε ενώπιον του έκρινε πως ο θάνατος της 46χρονης υπαλλήλου γηροκομείου στον Λυκαβηττό στις 16 Δεκεμβρίου του 2015, προήλθε από φυσικά αίτια. Κατά συνέπεια ο σύζυγός της αθωώθηκε στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας που αντιμετώπιζε.

Θυμίζουμε πως η 46χρονη είχε εντοπιστεί νεκρή τα ξημερώματα της Τετάρτης (16/12) στο γηροκομείο όπου εργαζόταν στον Λυκαβηττό. Η Αστυνομία φέρεται να είχε εξασφαλίσει μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία η άτυχη γυναίκα ανακοίνωσε στον σύζυγό της ότι είχε ερωτευτεί άλλο πρόσωπο. Την εξομολόγηση αυτή φέρεται να την έκανε στον άνδρα της, στην βεράντα του γηροκομείου και ενώ έπιναν καφέ, ώρες πριν αυτή βρεθεί νεκρή. Οι ανακριτές της Αστυνομίας προσπάθησαν να στοιχειοθετήσουν υπόθεση φόνου και μάλιστα επιστράτευσαν εμπειρογνώμονα από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, κλήθηκε να γνωματεύσει ιατροδικαστής από την Ελλάδα (μέσω φωτογραφιών που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια της νεκροτομής), η έκθεση της οποίας έκανε λόγο μεταξύ άλλων για βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ασφυξία.

Ωστόσο, το Κακουργιοδικείο έκανε αποδεκτή την έκθεση και την μαρτυρία της Αγγελικής Παπέττα, η οποία είχε κάνει την αυτοψία, αλλά και τη νεκροτομή της άτυχης 46χρονης στην παρουσία των συναδέλφων της Νικόλα Χαραλάμπους και Σοφοκλή Σοφοκλέους. Η κα Παπέττα, σύμφωνα και με τα όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο και έγιναν αποδεκτά, στις 16 Δεκεμβρίου που έκανε και την νεκροτομή (την ίδια ημέρα που εντοπίστηκε νεκρή η γυναίκα), κατέληξε ότι η 46χρονη είχε υποστεί έμφραγμα μυοκαρδίου.

Αυτό το εύρημα επιβεβαιώθηκε και από τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων που γνωστοποιήθηκαν μέρες αργότερα. Επιπλέον, η Κύπρια ιατροδικαστής είχε εντοπίσει δυο μώλωπες στο κεφάλι της άτυχης γυναίκας και σχίσιμο στα χείλη, που είχαν προκληθεί από την πτώση (σ.σ. προφανώς μετά το καρδιακό επεισόδιο). Πλέον, η κατηγορία σε βάρος του 60χρονου από την Ρουμανία μετατράπηκε σε «πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης». Η απόφαση του Κακουργιοδικείου σ΄ αυτή την κατηγορία θα γνωστοποιηθεί στις 16 Οκτωβρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Σεισμός αισθητός στην Κύπρο - Ταρακούνησε την Πάφο

Σεισμός αισθητός στην Κύπρο - Ταρακούνησε την Πάφο

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, σε υποθαλάσσια περιοχή, βορειοανατολικά της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top