ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Νοσηλευτές άλλαξαν βάρδια ενώ υπήρχε λιπόθυμος ασθενής στο ασθενοφόρο - Τον έψαχναν απεγνωσμένα οι οικείοι του

ΛΕΜΕΣΟΣ: Νοσηλευτές άλλαξαν βάρδια ενώ υπήρχε λιπόθυμος ασθενής στο ασθενοφόρο - Τον έψαχναν απεγνωσμένα οι οικείοι του

Ασθενοφόρο παρέλαβε 75χρονο με βεβαρυμένο ιστορικό μετά από λιποθυμικό επεισόδιο, και αντί να οδηγηθεί άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο της Λεμεσού, άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς το παλιό νοσοκομείο, ώστε να αποβιβαστεί νοσηλευτής που τελείωνε η βάρδια του.

Το όλο περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης 12/10, όπου σύμφωνα με την εφημερίδα "Πολιτης", η σύζυγος του 75χρονου, κάλεσε ασθενοφόρο στην οικία τους στην οδό Αγίας Σοφίας, ύστερα από αδιαθεσία που ένιωσε ο ηλικιωμένος άντρας και έχασε τις αισθήσεις του. Όταν το ασθενοφόρο έφτασε στην οικία του ζεύγους, έλαβε τον 75χρονο, ωστόσο αντί να κατευθυνθεί άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο, παρέκκλινε της πορείας του και βρέθηκε στο παλιό νοσοκομείο ώστε να αποβιβάσει νοσηλευτή που τελείωνε η βάρδια του, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει πέραν των 20 λεπτών. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η σύζυγος και η κόρη του ηλικιωμένου άντρα, οι οποίες έφτασαν στο Γενικό Νοσοκομείο με άλλο όχημα, εναγωνίως έψαχναν τον άντρα και πατέρα τους στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών και στα σταθμευμένα ασθενοφόρα που ήταν στον χώρο, ωστόσο οι προσπάθειές τους αποδείχθηκαν μάταιες, ενώ αναπάντητα παρέμεναν και τα ερωτήματά τους, τι απόγινε ο άνθρωπός τους, εάν ζει ή εάν απεβίωσε ή πως ήταν δυνατόν να βρεθούν αυτοί πρώτοι στον χώρο. Τελικά, όταν το ασθενοφόρο έφτασε καθυστερημένα στο νοσοκομείο, ο ηλικιωμένος είχε μάλιστα συνέλθει. Όπως ανάφερε η προϊστάμενη της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Υπουργείου Υγείας, Ριάνα Κωνσταντίνου στην εφημερδία "Πολίτης", έγινε σχετική έρευνα για το περιστατικό, όπου επιβεβαιώθηκε ότι τα πράγματα έγιναν όπως περιγράφονται πιο πάνω. Από έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι το ασθενοφόρο δεν ακολούθησε τη διαδρομή προς το νοσοκομείο, ενώ οι εξηγήσεις που έδωσε ο νοσηλευτής δεν έγιναν αποδεκτές, όπου επικαλέστηκε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα, ενώ ο ίδιος όπως ισχυρίστηκε έκρινε ότι η κατάσταση της υγείας του ασθενή ήταν σταθερή, ωστόσο απολογήθηκε. Η κ. Κωνσταντίνου, εξέφρασε τις απολογίες της ενώ επισήμανε ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις μη εξαιρουμένων και θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα. Εξήγησε επίσης ότι, τα ασθενοφόρα παρακολουθούνται καθημερινά από GPS και τηρούνται στατιστικά στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η συγκεκριμένη περίπτωση είναι σπάνια. *φωτογραφία αρχείου ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.    

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top