Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Χαβαντίς» με τίτλο «Για πρώτη φορά μετά από 42 χρόνια» γράφει ότι για πρώτη φορά στο γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου, όπου φοιτούν 26 μαθητές και εργάζονται 28 δάσκαλοι ανάμεσά τους και τα δύο παιδιά του Τ/κ Τσιλέρ Τζιαμπί, που εκλέχτηκε πρόεδρος του συνδέσμου γονέων, ο οποίος μάλιστα είναι σύζυγος Ελληνοκύπριας.
Σε συνέχεια της είδησης, η διαδικτυακή έκδοση της Χαβαντίς, αναφέρει ότι, καθώς η κυβέρνηση της Ελληνοκυπριακής κυβέρνησης και η κυβέρνηση των Κατεχομένων συνεχίζουν να σβήνουν τους πολιτικούς δεσμούς μεταξύ τους, η καθημερινή ζωή συνεχίζεται κανονικά ανάμεσα σε Ε/κ και Τ/κ, όπου εδώ και 42 χρόνια ζουν με ανοχή και αμοιβαία κατανόηση.
Παράδειγμα αυτού, η εκλογή για πρώτη φορά μετά από 42 χρόνια ενός Τ/κ που είναι παντρεμένος με Ελληνοκύπρια, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα.