ΠΑΡΑ-THEMA

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ: «Ήμουν στη 15η θέση από τους 1770 αλλά κόπηκα λόγω ύψους, για μόλις μισό εκατοστόμετρο – Δεν δέχθηκαν την πολιτική μου ταυτότητα, έχασα δουλειά»

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ: «Ήμουν στη 15η θέση από τους 1770 αλλά κόπηκα λόγω ύψους, για μόλις μισό εκατοστόμετρο – Δεν δέχθηκαν την πολιτική μου ταυτότητα, έχασα δουλειά»

Η… καταιγίδα παραπόνων όσων συμμετείχαν στη διαδικασία αξιολόγησης για να πάρουν μια από τις 250 θέσεις στην Αστυνομία, δεν έχει καταλαγιάσει.

Από την πρώτη στιγμή που το ThemaOnline δημοσιοποίησε παράπονα υποψηφίων, δέχθηκε μεγάλο αριθμό τηλεφωνημάτων. Πολλοί εξέφρασαν προβληματισμούς για το γεγονός ότι κάποιοι επανεξετάστηκαν για δεύτερη φορά στη δοκιμασία της «δύναμης χειρολαβής» (βλ. απόκλιση δυναμομέτρου), ενώ οι περισσότεροι παρουσιάζονταν βέβαιοι ότι άτομα που «κόπηκαν» σε αθλητική δοκιμασία, «προκρίθηκαν» αδίκως στην επόμενη φάση εξετάσεων (ψυχομετρικά τεστ)… Υπήρχαν παράπονα που αφορούσαν άλλες πτυχές των εξετάσεων, που παραθέτουμε στο παρόν δημοσίευμα: • Υποψήφια μας ανέφερε ότι οι εξεταστές δεν δέχθηκαν το ύψος της που αναγραφόταν στην πολιτική της ταυτότητα (1.60 μ.) και την έκοψαν για μισό εκατοστόμετρο: «Ήμουν 15η στις αρχικές γραπτές εξετάσεις από τα περίπου 1800 άτομα. Ωστόσο, με ‘έκοψαν’ για μισό εκατοστόμετρο. Μου είπαν ότι ‘είναι με ακρίβεια τρίχας που μετρούμε το ύψος’, ωστόσο το όργανο που χρησιμοποίησαν είναι σαν αυτά που υπάρχουν σε όλα τα ιατρεία.  Διαμαρτυρήθηκα, έκανα παραστάσεις μέσω ΚΟΑ, ωστόσο δεν αποδέχθηκαν το ύψος που ανέγραφε το δελτίο ταυτότητάς μου και βάσει του οποίου έπρεπε να συνεχίσω. Σημειώστε ότι άφησα την δουλειά μου, έχω πτυχίο, ενώ ήμουν βέβαιη ότι θα περνούσα τις αθλητικές δοκιμασίες. Εξετάζω το ενδεχόμενο να κινηθώ νομικά». • Άλλο άτομο, μας ανέφερε: «Σχετικά με το δημοσίευμά σας για τις εξετάσεις πρόσληψης στην αστυνομία θα ήθελα να προσθέσω ότι κάποιοι υποψήφιοι εξετάστηκαν στον αγώνα αντοχής 2.400 μέτρων στις 2/10/17, η ώρα 12:30 με 31 βαθμούς κελσίου, σε αντίθεση με άλλους που αγωνίστηκαν στις 24/10/17 με θερμοκρασία 25 βαθμούς κελσίου. Θεωρώ άδικη και άνιση την διαδικασία, αφού κράτησε μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα την διαφορά 6 βαθμών κελσίου στις καιρικές συνθήκες». • Λάβαμε κι άλλο παράπονο για το  ύψος: «Εφόσον αναφέρεστε στις εξετάσεις για πρόσληψη στην αστυνομία θα ήθελα να αναφερθώ σε ακόμα ένα ζήτημα. Πώς είναι δυνατόν εν έτει 2017 να υπάρχει όριο ύψους; Νόμος που ξεκάθαρα αποτελεί παραβίαση ανθρώπινου δικαιώματος και καθαρή διάκριση εις βάρος μιας ομάδας ανθρώπων; Σε άλλα κράτη το κομμάτι αυτό έχει διαγραφεί από την νομοθεσία χρόνια τώρα και οι υποψήφιοι κρίνονται με βάση κυρίως τις αθλητικές δοκιμασίες. Απορρίφθηκαν άνεργοι πτυχιούχοι με οικογένεια και παιδιά! Επειδή αποτελεί κομμάτι της νομοθεσίας μας αυτό δεν το κάνει ηθικό και δίκαιο. Υπάρχουν έρευνες να αποδεικνύουν ότι οι "κοντοί" είναι και λιγότερο ικανοί; Δεν νομίζω! Ωραίο θέμα για να ερωτηθούν οι αρμόδιοι».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top