ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Από που να αντλήσουν δυνάμεις για να σηκώσουν κεφάλια;

Από που να αντλήσουν δυνάμεις για να σηκώσουν κεφάλια;

Η περσινή περίοδος «πότισε» αρκετά φαρμάκια τους οπαδούς της Ομόνοιας. Τα κακά αποτελέσματα και η κακή εικόνα που έβγαλε στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος είχαν ως αποτέλεσμα να κρατήσουν τους «πράσινους» στην πέμπτη θέση χάνοντας και το εισιτήριο για την Ευρώπη.

Το περασμένο καλοκαίρι όταν αναλάμβανε το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας ο Πάμπος Χριστοδούλου, οι φιλοδοξίες, τα όνειρα και οι προσδοκίες για μια καλύτερη σεζόν ήταν τεράστιες για τους «πράσινους», με τους οπαδούς του «τριφυλλιού» να δίνουν το σύνθημα για την αντεπίθεση «πρασινίζοντας»  προπονητικά κέντρα («Ηλίας Πούλλος» και Πλάτρες) και τα γήπεδα στα φιλικά παιχνίδια με κόσμο.

Με την συμπλήρωση όμως των 12 πρώτων αγωνιστικών τα όνειρα για κάτι καλό φαίνεται ότι «γκρεμίζονται». Ο απολογισμός της Ομόνοιας σχεδόν με την συμπλήρωση του πρώτου μισού του πρωταθλήματος όσο και να θέλουμε να το κρύψουμε αποτυπώνει την «σκληρή» πραγματικότητα για την κατάσταση που περνάει το «τριφύλλι».

Με τις τέσσερις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τις τρεις ήττες οι «πράσινοι» μέχρι στιγμής κατάφεραν να μαζέψουν 16βαθμούς, και «πέταξαν» στον κάλαθο των αχρήστων άλλους 17βαθμούς, αφήνοντας τους σε μεγάλο βαθμό αρκετά μακριά από τους στόχους τους που έθεσαν το περασμένο καλοκαίρι. Για μια ομάδα που ξεκίνησε με φιλοδοξίες για να κάνει πρωταθλητισμό η συγκομιδή αυτών των βαθμών μοιάζει να είναι πενιχρή.

Σε αρκετά ματς μέχρι στιγμής η Ομόνοια παρουσίασε καλό πρόσωπο (όπως και στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ) αλλά αυτό που στο τέλος έχει σημασία είναι τα αποτελέσματα που πήρε, κι αυτά είναι που την «πληγώνουν» στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Το τι φταίει και το «τριφύλλι» μοιάζει να μην μπορεί να ανθίσει δεν είναι κάτι μπορούμε να το κρίνουμε εμείς αλλά αυτοί που έχουν την αρμοδιότητα  και δεν είναι άλλοι από τον Πάμπο Χριστοδούλου και τους βοηθούς τους.

Εμείς αυτό που μπορούμε να πούμε εκ του ασφαλούς είναι ότι κάποιοι από τους νεοφερμένους ποδοσφαιριστές δεν μπήκαν για τα καλά στο «πετσί» της ομάδας, συμπαρασύροντας και τους υπόλοιπους με αποτέλεσμα να βλέπουμε σχεδόν κάθε βδομάδα μια μέτρια Ομόνοια, παρουσιάζοντας τις ίδιες και τις ίδιες αδυναμίες (βλ. μεσοαμυντικά λάθη).

Το τέλος της αναμέτρησης του «αιώνιου» ντέρμπι βρήκε τους «πράσινους» με σκυμμένο το κεφάλι (βλ. φώτο). Αυτό που έχει σημασία αυτή την δεδομένη στιγμή, είναι οι ποδοσφαιριστές του Πάμπου Χριστοδούλου να αντλήσουν δυνάμεις από παντού και να βρουν τον τρόπο να σηκώσουν ξανά την Ομόνοια, οδηγώντας την στα θετικά αποτελέσματα και εκεί που την θέλουν οι χιλιάδες οπαδοί της.

Τέλος όσον αφορά τον κόσμο, παρά τις πίκρες και τις απογοητεύσεις κάθε βδομάδα στέκεται δίπλα στην ομάδα του και την στηρίζει περιμένοντας την Ανάσταση. Όμως ως πότε αυτός ο λαός θα δέχεται να τον ποτίζει «φαρμάκια» η ομάδα του; Οι οπαδοί της λαοφιλούς ομάδας αναγνωρίζουν την προσπάθεια που γίνεται από όλους (άλλωστε χειροκροτούν την ομάδα τους όταν παίζει καλά), όμως κι αυτοί περιμένουν από τους ποδοσφαιριστές να τους το ανταποδώσουν με θετικά αποτελέσματα.

 

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν το Ισραήλ αλλά «δεν κάνουν τα στραβά μάτια» για τη Ράφα

Βροχές και καταιγίδα στο... μενού - Ποιες περιοχές επηρεάζονται και πότε

Μέχρι ποια ηλικία λαμβάνουν επίδομα τέκνου για αγόρια και μέχρι ποια για κορίτσια; Τι ισχύει για ΑμεΑ;

Έφοδοι, παρακολουθήσεις, κατασχέσεις, όπλα και ναρκωτικά – Οι «διαταράξεις» της νύχτας και το οργανωμένο έγκλημα



Ευρωεκλογές: Τελικές αναμετρήσεις - Αλλάζει η κομματική σκακιέρα - Η αποκαθήλωση του ΔΗΚΟ

Ευρωεκλογές: Τελικές αναμετρήσεις - Αλλάζει η κομματική σκακιέρα - Η αποκαθήλωση του ΔΗΚΟ

Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από το θέμα της πρωτιάς ανάμεσα σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα θα κόψει πρώτο το νήμα την νύχτα της 9ης Ιουνίου. Στην πορεία, τα πράγματα άλλαξαν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top