ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Τα αδικοχαμένα νιάτα της Κύπρου» - Οργανώνονται οι γονείς των παιδιών – Συγκινεί η ανταπόκριση από τον κόσμο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

«Τα αδικοχαμένα νιάτα της Κύπρου» - Οργανώνονται οι γονείς των παιδιών – Συγκινεί η ανταπόκριση από τον κόσμο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η κα Κούλλα Καραπατέα που έχασε τον γιο της Σεμπάστιαν Πέτρο Καραπατέα σε τροχαίο δυστύχημα στη Λευκωσία (21/09/2013) και την κα Σκεύη, δύο μάνες που έχασαν άδικα τα παιδιά τους, πήραν μια συγκινητική πρωτοβουλία, η οποία πήρε σάρκα και οστά την Κυριακή 12/11.

Συγκεκριμένα, οι δύο γυναίκες, στην προσπάθειά τους να προσφέρουν κοινωφελές έργο, αλλά και να βρουν αλληλοκατανόηση, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ομάδα ανθρώπων που έχουν χάσει παιδιά από διάφορες αιτίες. Η πρώτη συνάντηση έγινε το πρωί της Κυριακή 12/11 στο καφεστιατόριο “Πανόραμα Γεωργία” στην Χοιροκοιτία, η οποία αποσκοπούσε σε γνωριμία και ανάλυση των στόχων που επιδιώκονται με τις συναντήσεις αυτές. Στόχοι των μελών που οργάνωσαν την συγκεκριμένη κίνηση είναι:
  • Να μοιραζόμαστε τα συναισθήματά μας, τις σκέψεις μας και τις συμβουλές, χωρίς να ντρεπόμαστε για το πένθος μας. Πάντοτε με αλληλοσεβασμό, κατανόηση, αλληλεγγύη.
  • Να θυμόμαστε και να τιμούμε τα παιδιά μας κάθε μέρα κι ιδιαίτερα τη μέρα των γενεθλίων τους και την χειρότερη μέρα της ζωής μας, τη μέρα που έφυγαν.
  • Να στηρίζουμε και να συμπαραστεκόμαστε σε όλα τα μέλη, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
  • Να συμμετέχουμε από κοινού σε δράσεις και εκδηλώσεις κατά των τροχαίων εγκλημάτων.
  • Να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις συμβουλές μας για την απονομή δικαιοσύνης για τα τροχαία δυστυχήματα των παιδιών μας.
  • Να συμπαραστεκόμαστε μεταξύ μας με όποιο τρόπο μπορούμε στον αγώνα για δικαίωση των παιδιών μας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMA: ΚΥΠΡΟΣ: Οργανώνονται οι μανάδες που έχασαν παιδιά – Συγκινητική πρωτοβουλία από την κα Κούλλα και την κα Σκεύη – «Το να γλυτώσουμε θανάτους, θα είναι μνημόσυνο για τα δικά μας παιδιά» Επίσης, απαίτηση των μελών είναι, η προστασία και η ασφάλεια των παιδιών από τους αρμόδιος, η δικαίωση των ψυχών των αδικοχαμένων παιδιών, η εφαρμογή των νόμων, να γίνουν οι ποινές πολύ πιο αυστηρές και αποτρεπτικές και η τιμωρία των ενόχων να είναι άμεση και αυστηρή. «Αυτή η πονεμένη ομάδα, την ονομάσαμε «Αδικοχαμένα Νιάτα». Μας ενώνουν τα παιδιά μας και ο πόνος, ίδιος για όλους μας.Τα παιδιά μας έφυγαν πολύ νωρίς και άδικα και εμείς μείναμε να ζούμε τον ισόβιο πόνο του χαμού τους», αναφέρουν μεταξύ άλλων τα μέλη της εν λόγω κίνησης. Να σημειωθεί επίσης ότι, την συγκεκριμένη κίνηση στηρίζουν οι "Φίλοι της Τροχαίας". Σε τοποθέτησή τους στο ThemaOnline, μέλη των "Φίλων της Τροχαίας" ανέφεραν πως, θα κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα παιδιά. Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι, "Οι φίλοι της Τροχαίας" συμμετέχουν σε πολλές εκδηλώσεις με στόχο να εμπεδωθεί η σωστή οδική παιδεία στην Κύπρο. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι, πολλοί που δεν βρέθηκαν στην σημερινή (12/11) συνάντηση, εγγράφηκαν τηλεφωνικώς, κάτι που φανερώνει τη στήριξη που τυγχάνει η συγκινητική αυτή κίνηση, από τον κόσμο. Πιο κάτω φωτογραφίες από τη συνάντηση της Κυριακής 12/11.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top