ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ ΕΘΝΟΦΟΥΡΟΥ: Διαφορετικές οι θέσεις του διοικητή της μονάδας απ΄ αυτές του στρατιώτη - Θα διερευνηθεί από την Ε.Φ.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ ΕΘΝΟΦΟΥΡΟΥ: Διαφορετικές οι θέσεις του διοικητή της μονάδας απ΄ αυτές του στρατιώτη - Θα διερευνηθεί από την Ε.Φ.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς διόρισε ήδη ανακριτή, με στόχο την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης που προέκυψε μετά από τις γνωστές καταγγελίες του εθνοφρουρού περί ξυλοδαρμού του από τον διοικητή της μονάδας του.

Του Φάνη Μακρίδη Το εν λόγω στέλεχος της Εθνικής Φρουράς αρχίζει άμεσα τη διερεύνηση του περιστατικού με στόχο να πέσει άπλετο φως στην όλη υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες –αν τυχόν προκύψουν- όπως άλλωστε ανέφερε και ο Γενικός Διευθυντής του Γ.Ε.Ε.Φ., Κώστας Φυτίρης. Πάντως, αν και ο διοικητής της μονάδας που φέρεται –σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες- να κτύπησε στρατιώτη, δεν έχει δώσει γραπτή κατάθεση, εντούτοις όπως έγκυρα πληροφορούμαστε, οι θέσεις που εξέφρασε προφορικά είναι πολύ διαφορετικές απ΄ αυτές του στρατιώτη. Να σημειωθεί ότι ο διοικητής μέχρι να ξεκαθαριστεί πλήρως το θέμα, θα τεθεί σε διαθεσιμότητα. Ήδη υπάρχουν διαθέσιμα τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα οποία (σ.σ. έγινε αναφορά σε προηγούμενά μας ρεπορτάζ) υποβλήθηκε ο παραπονούμενος εθνοφρουρός, ωστόσο, δεν αποκλείεται να ζητηθεί και η εξέταση από ιατροδικαστή της Δημοκρατίας, βάσει των όσων έχουν γίνει στο παρελθόν σε άλλες περιπτώσεις. Η έρευνα από το Γ.Ε.Ε.Φ δεν αναμένεται να έχει μεγάλη διάρκεια. Πι συγκεκριμένα, δεν αναμένεται να ληφθεί μεγάλος αριθμός καταθέσεων, αφού το υπό διερεύνηση περιστατικό σημειώθηκε σε τάγμα εθνοφυλακής με ιδιαίτερα ολιγάριθμο προσωπικό. Εννοείται πως δεν θα υπάρξει εμπλοκή της Αστυνομίας, καθώς με βάση τον Νόμο Περί Εθνικής Φρουράς, τέτοιας φύσεως υποθέσεις με περιστατικά εντός στρατοπέδου εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Ε.Φ. και μόνο. «Η έκθεση που θα προκύψει μετά τη διερεύνηση από την Εθνική Φρουρά, θα προωθηθεί στη Νομική Υπηρεσία, που θα αποφασίσει αναλόγως. Αν κρίνει ότι υπάρχουν αδικήματά, τότε την υπόθεση θα εκδικάσει το Στρατοδικείο» ανέφερε στο ThemaOnline ο Κώστας Φυτίρης, όταν ζητήσαμε σχετική ενημέρωση για τις ακολουθούμενες διαδικασίες. Ο κ. Φυτίρης μετά από ερώτησή μας, αρκέστηκε να αναφέρει ότι "εκ πρώτης όψεως υπάρχει διαπληκτισμός". ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΟΥ: Μίλησε στην κάμερα ο 18χρονος – «Έδωκε μου την ππουνιά μες τα μάθκια» – Ξέσπασε κι η μητέρα του – «Είμαι έξω φρενών!» – VIDEO

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top