ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: Αύξηση πέραν του 400% σε υπερωρίες για Πάφιους πυροσβέστες - Δεν έφτασαν ποτέ στην Πυροσβεστική τα θαλάσσια σκάφη διάσωσης

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: Αύξηση πέραν του 400% σε υπερωρίες για Πάφιους πυροσβέστες - Δεν έφτασαν ποτέ στην Πυροσβεστική τα θαλάσσια σκάφη διάσωσης

Αύξηση 469% διαπίστωσε, μεταξύ άλλων η Εκλεκτική Υπηρεσία στις υπερωρίες προσωπικού της Πυροσβεστικής στην Επαρχία Πάφου, ενώ δύο θαλάσσια σκάφη τα οποία που παραλήφθηκαν πριν δύο χρόνια και επρόκειτο να διατεθούν στον Πυροσβεστικό Σταθμό του Αεροδρομίου Πάφου ακόμα να δοθούν στην Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα 13/11 στην ιστοσελίδα της για τον έλεγχο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για το έτος 2016, διαπιστώθηκε ότι σημειώθηκε αύξηση 6.466,96 ωρών ή ποσοστό 469% αφού κατά την 31.12.2016, βρίσκονταν πιστωμένες στις κάρτες υπερωριών του προσωπικού 7.845,21 ώρες σε σύγκριση με 1.378,25 στις 31.12.2015. Ακόμη, όπως αναφέρει η έκθεση ο λόγος της σημαντικής αύξησης είναι η πίστωση στις κάρτες του προσωπικού όλων των ημεραργιών που δεν παραχωρήθηκαν μέχρι τις 31.12.2015. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην Ελεγκτική Υπηρεσία, φαίνεται ότι μόνο η Επαρχία Πάφου πίστωσε τις ημεραργίες ως υπερωρίες, γεγονός που εξυπακούει ότι οι ώρες υπερωριών θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο όταν πιστωθούν και οι ημεραργίες ως ώρες υπερωριών και για τις άλλες Επαρχίες. Για το θέμα, η Εκλεκτική Υπηρεσία αναφέρει ότι το γεγονός πρέπει να προβληματίσει την Πυροσβεστική και εισηγείται όπως ληφθούν άμεσα μέτρα για αντιμετώπιση του προβλήματος. «Στις 8.4.2015 παραλήφθηκαν από τον Διαχειριστή τα δύο θαλάσσια σκάφη για το αεροδρόμιο Πάφου, ωστόσο μέχρι σήμερα (σ.σ. 13/11) εκκρεμεί η παραλαβή τους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία αφού επρόκειτο να διατεθούν στον Πυροσβεστικό Σταθμό του αεροδρομίου Πάφου», αναφέρει σε άλλο σημείο στην έκθεση της η Ελεγκτική Υπηρεσία, ενώ τα σκάφη προορίζονται για περιπτώσεις πυρόσβεσης και διάσωσης σε περίπτωση αεροπορικού δυστηχήματος. Η καθυστέρηση στην παραλαβή σύμφωνα με την έκθεση, οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού, στη μη ολοκλήρωση εκπαίδευσης του υφιστάμενου στη χρήση τέτοιων μέσων, ενώ μετά από μελέτη σχετικής αλληλογραφίας, παρατηρήθηκε ότι ο Διαχειριστής του αεροδρομίου δεν συμφωνούσε με την πρόθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να παραχωρήσει τα συγκεκριμένα σκάφη στη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία. Στη συνέχεια η Ελεγκτική Υπηρεσία αναφέρει ότι, «έπειτα από σειρά συναντήσεων έγινε αποδεκτό όπως, ένα από τα σκάφη παραληφθεί για χρήση από τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία και το άλλο να παραμείνει στον Πυροσβεστικό Σταθμό Αεροδρομίου Πάφου για χρήση από το προσωπικό της Ε.Μ.Α.Κ. Μέχρι και την ημερομηνία του ελέγχου εκκρεμούσε η υπογραφή του σχετικού μνημονίου συναντίληψης μεταξύ του Διαχειριστή, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων». Επίσης, η έκθεση αναφέρει ότι εκκρεμεί η διαδικασία για αγορά σκαφών Hovercrafts για το αεροδρόμιο Λάρνακας, τα οποία θα αποτελούν μέσω πυρόσβεσης και διάσωσης σε περίπτωση αεροπορικού δυστυχήματος.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Επ. Λεμεσού - Προχώρησε με ανάκληση προσωπικού η Πυροσβεστική - Δείτε βίντεο

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top