Αναμένεται ηφαιστειακή έκρηξη στην Ινδονησία- Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους 40 χιλιάδες κάτοικοι

Αναμένεται ηφαιστειακή έκρηξη στην Ινδονησία- Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους 40 χιλιάδες κάτοικοι

Η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι 100.000 κάτοικοι της περιοχής γύρω από το ηφαίστειο του όρους Αγκούνγκ στο Μπαλί, όπου νωρίτερα οι αρχές αύξησαν στη μέγιστη κλίμακα το επίπεδο συναγερμού, καλούνται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους καθώς αναμένεται άμεσα ηφαιστειακή έκρηξη.


Ήδη έχουν απομακρυνθεί περίπου οι 40.000 κάτοικοι που ζουν στην περιοχή 8-10 χλμ. γύρω από το ηφαίστειο, η οποία θεωρείται υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με την ινδονησιακή υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γκουτέρες: Η ώρα των αποφάσεων για το Κυπριακό - Τα σενάρια της επόμενης ημέρας και η προσδοκία Χριστοδουλίδη

Γκουτέρες: Η ώρα των αποφάσεων για το Κυπριακό - Τα σενάρια της επόμενης ημέρας και η προσδοκία Χριστοδουλίδη

Η επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο μπαίνει στην πιο κρίσιμη φάση της. Μετά τις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν και το δείπνο που παρέθεσε το βράδυ της Τρίτης  στους δύο ηγέτες, όλα τα βλέμματα στρέφονται πλέον στην κοινή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10.00 και, κυρίως, στη δημοσιογραφική διάσκεψη που θα παραχωρήσει λίγο πριν αναχωρήσει από την Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE