ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Κυπριανού: «Παραλάβαμε χρεοκοπημένο κράτος και τώρα έχουμε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς»

Α. Κυπριανού:  «Παραλάβαμε χρεοκοπημένο κράτος και τώρα έχουμε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς»

Αυτή η Κυβέρνηση παρέλαβε τον Φεβρουάριο του 2013 με εντολή του κυπριακού λαού, ένα χρεοκοπημένο κράτος και σήμερα έχετε ενώπιον σας πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, με 4% ρυθμό ανάπτυξης, έναν προϋπολογισμό ευθύνης, σταθερότητας ανάπτυξης και κοινωνικής ευαισθησίας, ανέφερε ο Βουλευτής τους ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού 2018 στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τολμήσαμε, είπε ο κ. Κυπριανού να μεταρρυθμίσουμε το κράτος και διερωτήθηκε κατά πόσο υπάρχει άξονας πολιτικής, υπουργείο στο οποίο δεν έχει επιχειρηθεί μεταρρύθμιση. Στον τομέα της υγείας είπε, επιτέλους έρχεται ΓΕΣΥ. Ανέφερε ότι στο Υπουργείο Εργασίας το ΕΕΕ σύντομα θα το μιμηθεί ολόκληρη η Ευρώπη. Αναφέρθηκε επίσης στην μεταρρύθμιση της Εθνικής Φρουράς και στη μείωση της στρατιωτικής θητείας, ενώ στον τομέα παιδείας αναφέρθηκε στον τερματισμό του καταλόγου διοριστέων και στην εισαγωγή εξετάσεων για πρόσληψη εκπαιδευτικών. Αναφέρθηκε επίσης στα νομοσχέδια για την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και την δημόσιας υπηρεσίας που κάποια καθυστερούν λόγω ευθύνης της Βουλής.


Στο Κυπριακό είπε ότι η Κυβέρνηση έφερε την Τουρκία στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων κάτι που όλοι ζητούσαν, για να αναδειχθεί και η δική της αδιαλλαξία σε πλήρη συνεννόηση με την Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι η Κύπρος έχει καταφέρει να είναι κεντρικός άξονας της ενιαίας ευρωπαϊκής αμυντικής πολιτικής.


Η Κύπρος, είπε, είναι σήμερα και αναγνωρίζεται από όλους, κέντρο ανάπτυξης σταθερότητας, ευημερίας, σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ο Νίκος Αναστασιάδης, είπε, με το κύρος του την αξιοπιστία του και τη διεθνή του εμβέλεια αλλά και πλαισιωμένος από υπουργός άξιους, πανάξιους εκ του αποτελέσματος, θα συνεχίσει. Είπε τέλος ότι όραμά τους είναι και οι κοινωνικές δαπάνες να αυξάνονται και οι πολίτες να ευημερούν.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top