ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: «Έκοψαν» την φαρμακευτική αγωγή σε 30χρονο πατέρα τριών παιδιών από μια λάθος διάγνωση – Ζητά πίσω τα φάρμακά του για να ζήσει - ΕΓΓΡΑΦΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: «Έκοψαν» την φαρμακευτική αγωγή σε 30χρονο πατέρα τριών παιδιών από μια λάθος διάγνωση – Ζητά πίσω τα φάρμακά του για να ζήσει - ΕΓΓΡΑΦΑ

Ο 30χρονος διαγνώστηκε με την νόσο Crohn στο παχύ έντερο από το 2011, του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή η οποία έφερε την πλήρη ύφεση της ασθένειας, ωστόσο μια λάθος διάγνωση το 2016, ανάγκασε τους ιατρούς να αλλάξουν τα φάρμακα που του χορηγούσαν, με αποτέλεσμα να υποτροπιάσει.

Tης Μαρινέλλας Παναγιώτου

Ο 30χρονος είναι οικογενειάρχης, πατέρας τριών παιδιών, ηλικίας 7,3 και ενός ετών και διατηρεί την δική του επιχείρησε μαζί με τη σύζυγό του, στη Λευκωσία.

Ωστόσο, λόγω της ασθένειάς του, διακόπτει μερικώς τα επαγγελματικά του καθήκοντα.

Διάγνωση νόσου Crohn και αλλεργία 

Όλα ξεκίνησαν το 2011, όταν ο 30χρονος μαζί με τη σύζυγό του, αποφάσισαν να φτιάξουν την δική τους επιχείρηση.  Ο 30χρονος στα τέλη της συγκεκριμένης χρονιάς, διαγνώστηκε με βαριάς μορφής νόσο Crohn’s.

Από τις 5 Νοεμβρίου 2012, ο 30χρονος χορηγείτο με τον βιολογικό τροποποιητή «Intliximab»,με τα αποτελέσματα του εν λόγω φαρμάκου να είναι θετικά, αφού η νόσος τέθηκε υπό πλήρη ύφεση, κάτι που αποδεικνύουν οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Στη συνέχεια, στις 26 Ιανουαρίου 2016, ο 30χρονος νοσηλεύτηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με γενικευμένο εξάνθημα βλατιδώδες, με την τελική διάγνωση να κάνει λόγω για πιτυρίαση.

Οι ιατροί θεώρησαν ότι τα εξανθήματα, ήταν αποτέλεσμα αλλεργίας του ασθενή προς το φάρμακο που του χορηγείτο (Intliximab), ωστόσο να σημειωθεί ότι, όπως μας ανάφερε ο ίδιος ο 30χρονος, τα εξανθήματα εμφανίστηκαν στο σώμα του, τέσσερις εβδομάδες μετά τη χορήγηση του φαρμάκου.

Λόγω της διάγνωσης των ιατρών, ότι δηλαδή ο ασθενής υπέστη αλλεργία από το φαρμακευτική αγωγή, αποφασίστηκε όπως διακοπεί η χορήγηση του εν λόγω φαρμάκου προς τον 30χρονο, και να του χορηγηθεί εναλλακτική αγωγή.

Ωστόσο, η νέα φαρμακευτική αγωγή που του χορηγήθηκε, δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, και ο 30χρονος υποτροπίασε και κατάληξε εκ νέου στο Γεν. Νοσοκομείο, με έντονους πόνους στο σώμα, ρευματοειδούς αρθρίτιδα, αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, κοιλιακό άλγος και διάρροιες. Την υποτροπή της νόσου, κατέδειξαν και οι νέες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο 30χρονος ασθενής.

Λανθασμένη διάγνωση αλλεργίας- Επιστροφή στην πρώτη φαρμακευτική αγωγή

Η υποτροπή της κατάσταση της υγείας του 30χρονου, έφερε νέα δεδομένα.

Οι ιατροί που παρακολουθούσαν την κατάστασή του, αποφάσισαν όπως επιστρέψει στην πρώτη φαρμακευτική αγωγή με την οποία χορηγείτο για πέντε χρόνια και έφερε εξαιρετικά αποτελέσματα, ενώ αποφάνθηκαν ότι η διάγνωση για αλλεργία του 30χρονου στα φάρμακα δεν υφίσταται.

Ωστόσο, οι φαρμακευτικές υπηρεσίες του κράτους, δεν επιτρέπουν στον 30χρονο να επιστρέψει στην πρώτη φαρμακευτική αγωγή που χρησιμοποιούσε, λόγω της «κίτρινης κάρτας» που δέχθηκαν για αλλεργικό επεισόδιο.

Να σημειωθεί ότι οι ιατροί του 30χρονου, ξεκαθάρισαν στις φαρμακευτικές υπηρεσίες ότι η αλλεργία του ασθενή στα φάρμακα δεν υφίσταται.

Αποτέλεσμα αυτού πλέον, ο ασθενής να αναγκάζεται να αιτείται εκ νέου άλλη φαρμακευτική αγωγή η οποία δεν είναι βέβαιο κατά πόσο θα βοηθήσει στη θεραπεία της νόσου.

Ο ασθενής ζητά πίσω φάρμακο που τον έκανε καλά

Ο 30χρονος, μετά και την βεβαίωση των ιατρών πλέον ότι δεν υπήρξε ποτέ οποιαδήποτε αλλεργία του ιδίου στην πρώτη φαρμακευτική αγωγή που του χορηγείτο, ζητά πλέον την επιστροφή του σ’ αυτή, ωστόσο η αιτήσεις του δεν γίνονται αποδεκτές από τις φαρμακευτικές υπηρεσίες του κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι οι θεράποντες ιατροί που παρακολουθούν τον ασθενή, με αιτήματά τους ενημέρωσαν επανειλημμένα τις φαρμακευτικές υπηρεσίες για την λανθασμένη διάγνωση περί αλλεργίας, ωστόσο οι αιτήσεις τους, δεν γίνονται αποδεκτές.

Πιο κάτω τα αποτελέσματα των εξετάσεων του 30χρονου ασθενή:

6/4/2012

2/10/2012

9/11/2015

20/7/2016

 

Τι είναι η νόσος Crohn

H νόσος του Crohn είναι μια φλεγμονώδης νόσος του εντέρου άγνωστης αιτιολογίας, η οποία προκαλεί φλεγμονή του βλεννογόνου και αφορά σε όλο το τοίχωμα του εντέρου αλλοιώσεις,οδηγώντας σε απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές. Μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε μέρος του γαστρεντερικού σωλήνα από το στόμα ως τον πρωκτό, προκαλώντας μια ευρεία ποικιλία συμπτωμάτων. Προκαλεί κυρίως κοιλιακό άλγος,διάρροια (η οποία μπορεί να είναι αιματηρή στη χειρότερη περίπτωσή του), εμετό ή απώλεια βάρους.

Επιπλέον μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές εκτός του γαστρεντερικού σωλήνα, όπως εξανθήματα στο δέρμα, αρθρίτιδα, φλεγμονή στον οφθαλμό, κόπωση και έλλειψη συγκέντρωσης. Η νόσος του Crohn προκαλείται από αλληλεπιδράσεις μεταξύ περιβαλλοντικών, ανοσολογικών και βακτηριακών παραγόντων σε γενετικά ευαίσθητα άτομα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια χρόνια φλεγμονώδη διαταραχή, στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος επιτίθεται στο γαστρεντερικό σωλήνα.

 

*Να σημειωθεί ότι τα πιο πάνω έγγραφα, δημοσιεύθηκαν χωρίς την συγκατάθεση του θεράποντα ιατρού 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top