ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάρε-δώσε Αρχηγείου Αστυνομίας με εταιρεία που έχει σχέσεις με 'εγκληματικό στοιχείο' – ΕΓΓΡΑΦΑ

Πάρε-δώσε Αρχηγείου Αστυνομίας με εταιρεία που έχει σχέσεις με 'εγκληματικό στοιχείο' – ΕΓΓΡΑΦΑ

Έκθεση που καταρτίστηκε για λογαριασμό ανώτατου στελέχους του Αρχηγείου Αστυνομίας τον Σεπτέμβριο του 2016, συνδέει εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες ασφαλείας με πρόσωπο του υποκόσμου και παρανομίες, αλλά το ίδιο το Αρχηγείο συνεργάζεται μαζί της!

Του Φάνη Μακρίδη

Με απλά λόγια, ενώ η Αστυνομία Κύπρου έχει στην κατοχή της επίσημες πληροφορίες και στοιχεία που δείχνουν ότι η εν λόγω εταιρεία έχει σκοτεινό ρόλο, εντούτοις το Αρχηγείο με χρήματα του δημοσίου αγοράζει εξοπλισμό και υπηρεσίες από αυτήν.

Σύμφωνα με αδιάσειστα στοιχεία που έχει στην κατοχή του το ThemaOnline, αλλά και επίσημα έγγραφα, η εν λόγω εταιρεία εντός της περιόδου 2014-15 πώλησε «σύστημα ασφαλείας» στο Αρχηγείο Αστυνομίας και όχι μόνο. Έκανε εκπαίδευση στα μέλη του Γραφείου Ανάλυσης και Στατιστικής Εγκλήματος (Τμήμα Α΄ - Αρχηγείο Αστυνομίας), άγνωστο σε ποιόν τομέα, ενώ την περίοδο 2015-16 εγκατέστησε σύστημα ασφαλείας στο γραφείο του διευθυντή της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών στην Λεμεσό (υπάγεται στο Αρχηγείο).

Κι όλο αυτό το… δούναι και λαβείν της Αστυνομίας με μια εταιρεία που η ίδια η Αστυνομία έθεσε υπό το μικροσκόπιό της για παράνομες δραστηριότητες.

"Εγκληματικό στοιχείο"

Στην σχετική έκθεση που ετοίμασε αξιωματικός του σώματος για λογαριασμό ανώτερου στελέχους της Αστυνομίας που υπηρετεί στο Αρχηγείο, σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι η εν λόγω εταιρεία ήταν αντικείμενο διερεύνησης το 2013 γιατί «πληροφορίες ανέφεραν ότι συνεργάστηκε με το εγκληματικό στοιχείο …., ενώ όπως ανέφερε ο … (σ.σ. το όνομα του ιδιοκτήτη της εταιρείας) τον πλησίασαν ο …, ο … και ο … (σ.σ. τρία ονόματα που έχουν απασχολήσει τις αρχές».

Καταγράφεται επίσης ότι μέχρι το 2015 η ίδια εταιρεία συνεργαζόταν με άλλα πρόσωπα που είχαν να κάνουν με συγκεκριμένο άτομο που χαρακτηρίζεται ως εγκληματικό στοιχείο (βλ. αναφορά πιο πάνω).

Κατασκοπευτικά όργανα

Πρόκειται για την ίδια εταιρεία που σύμφωνα με παλιότερα δημοσιεύματα του ThemaOnline, απασχόλησε την Αστυνομία σε υπόθεση πώλησης κατασκοπευτικών οργάνων, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.

Θυμίζουμε ότι όπως είχαμε γράψει και παλιότερα, δυο άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία έξω από το αρχηγείο της Εθνικής Φρουράς και στην κατοχή τους εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων κατασκοπευτικά όργανα, αλλά και τρεις κοριοί. Οι συλληφθέντες ανέφεραν στην Αστυνομία ότι τα όργανα αυτά τα προμηθεύτηκαν από την υπό αναφορά εταιρεία.

Εξάλλου, στην έκθεση για λογαριασμό του Αρχηγείου, σημειώνεται μεταξύ άλλων: «…δραστηριοποιείται με ευρύ φάσμα υπηρεσιών, πώληση κατασκοπευτικών οργάνων, παροχή spy security solutions…».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top