ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γραπτή καταγγελία Γενικού Ελεγκτή – Εξετάζεται η υποκλοπή και η μετάδοση ιδιωτικής επικοινωνίας από εφημερίδα

Γραπτή καταγγελία Γενικού Ελεγκτή – Εξετάζεται η υποκλοπή και η μετάδοση ιδιωτικής επικοινωνίας από εφημερίδα

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, συγκεκριμένη εφημερίδα «δημοσιεύει σήμερα υποκλαπέντα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας που είχαν ανταλλαχθεί με τον νομικό σύμβουλό του που είναι η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας».

Ο Γενικός Ελεγκτής αξιώνει έτσι την εξέταση του ενδεχομένου «της εκ μέρους της ή/και εκ μέρους των συντακτών της διάπραξης των ποινικών αδικημάτων που προβλέπουν ότι κάθε πρόσωπο, το οποίο εσκεμμένα αποκαλύπτει ή χρησιμοποιεί το περιεχόμενο οποιασδήποτε ιδιωτικής επικοινωνίας, γνωρίζοντας ότι η πληροφορία λήφθηκε από υποκλοπή, είναι ένοχο αδικήματος και σε περίπτωση καταδίκης υπόκειται σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τα πέντε (5) χρόνια».

Μάλιστα, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κατηγορεί την εφημερίδα για αποθράσυνση «να απειλεί κρατικούς αξιωματούχους» για κάποια ιδιωτικά συμφέροντα. Υποστηρίζει δε ότι το «ως προς το περιεχόμενό του, το δημοσίευμα είναι ψευδές, άηθες και κακόβουλο».

Υπενθυμίζεται ότι το δημοσίευμα αφορά σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας με τη Νομική Υπηρεσία για την υπόθεση παραπομπής κατάδικου από τις κεντρικές φυλακές στο Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ για ιατρική περίθαλψη. Η Ελεγκτική Υπηρεσία είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η απόφαση για μεταφορά του κατάδικου στο Μέλαθρο ήταν παράνομη και συνιστούσε πράξη που οδηγεί σε διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Ολοκληρώνοντας, ο Γενικός Ελεγκτής εξέφρασε τη θέση ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία «ούτε εκβιάζεται ούτε και εκφοβίζεται και συνεπώς, θα συνεχίσει τη διερεύνηση του συγκεκριμένου θέματος και άλλων που ενδεχομένως να ενδιαφέρουν την εφημερία, ώστε να διαπιστωθεί αν κάποιοι ασκούντες δημόσια εξουσία καταχράστηκαν τη θέση τους προς εξυπηρέτηση ιδιωτικών και αλλότριων συμφερόντων».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top