ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για εσκεμμένη διαστρέβλωση και παραποίηση της δήλωσής του μίλησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Για εσκεμμένη διαστρέβλωση και παραποίηση της δήλωσής του μίλησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Εξηγήσεις σε έντονο ύφος και σχετικά με την επίμαχη δήλωσή του αναφορικά με την ΑΟΖ της «παρανόμου οντότητας» των κατεχομένων έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, κάνοντας λόγο για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και διαστρέβλωση και παραποίηση της δήλωσής του για την ΑΟΖ, ανέφερε ενώπιον των ΜΜΕ πως η δήλωσή του διαχωριζόταν σε δύο σκέλη.

Το ένα σκέλος αφορούσε τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με την ΑΟΖ και τα ενεργειακά υπογραμμίζοντας ότι ο φυσικός πλούτος της Κύπρου ανήκει και στους Ελληνοκύπριους και στους Τουρκοκύπριους «συνεπώς οι απειλές της Τουρκίας δεν έχουν θέση».

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι η δήλωση έγινε προς ανάδειξη της τουρκικής αντιφατικότητας και υποκρισίας, σημειώνοντας ότι δεν έχει πρόθεση να εμπλακεί σε σύγκρουση με όσους προσπάθησαν να μειώσουν την επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, που επέστρεψε από το Ριάντ, δήλωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει να αντιμετωπίσει τις απειλές της Τουρκίας, εφόσον σε αυτήν αναφέρθηκε στην επίμαχη δήλωσή του, και ως εκ τούτου προχωρά στην ενάσκηση των δικαιωμάτων της εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Υπενθυμίζουμε, πάντως, τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως ακριβώς κατεγράφη: «Εάν επιλέγουν να προστατεύσουν τα δικαιώματα των Τ/κ σε μια ξεχωριστή, ανεξάρτητη οντότητα, τότε θα πρέπει να περιοριστούν εις όσα αναλογούν στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της εν λόγω παράνομης οντότητας. Και, συνεπώς, δεν έχουν λόγο να αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας». 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top