ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ: Στα χέρια του Νικόλα η «πρόκριση» - Όλα δείχνουν ντέρμπι - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ: Στα χέρια του Νικόλα η «πρόκριση» - Όλα δείχνουν ντέρμπι - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Εντελώς διαφορετική παρουσιάζεται η δημοσκόπηση της Symmetron Research που παρουσιάζει η εφημερίδα «Καθημερινή» της Κυριακής (14/1) σε σχέση με τη δημοσκόπηση της εταιρείας NOVERNA που έγινε για λογαριασμό του «Πολίτη» και δημοσιεύθηκε την ίδια μέρα.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Συγκεκριμένα, άνοδο παρουσιάζει το ποσοστό του Νικόλα Παπαδόπουλου, ο οποίος φαίνεται να κόβει το νήμα και να είναι αυτός ο φιναλίστ της δεύτερης Κυριακής.

Παρά των όσων προηγήθηκαν, με τις συναντήσεις του Μάριου Κάρογιαν, την επιστροφή Κατσουρίδη στο επιτελείο Μαλά και τον πόλεμο που δέχτηκε από τον Γιώργο Λιλλήκα, ο Νικόλας 22,6% των πολιτών ψηφίζουν Νικόλα Παπαδόπουλο.

Πέραν της πρωτιάς του Προέδρου Αναστασιάδη με 34,4%, ο Σταύρος Μαλάς έρχεται τρίτος με 21,2% και ο Χρίστος Χρίστου τέταρτος με 4,3%.

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ φαίνεται να ξεπερνά τον Γιώργο Λιλλήκα, ο οποίος παρά τις προσδοκίες του Επιτελείου, πείθει το 3,5% των ψηφοφόρων.

Ενδιαφέρον δείχνουν και οι εκτιμήσεις των συσπειρώσεων των κομμάτων. Ο κυβερνών ΔΗΣΥ συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό στις συσπειρώσεις με 82,8%, την ώρα που το ΑΚΕΛ συσπειρώνεται στην υποψηφιότητα Μαλά σε ποσοστό τάξης 78,7%.

Παρόλο που ο Νικόλας είναι δεύτερος και παρουσιάζει άνοδο στα ποσοστά του, η «Καθημερινή» δείχνει ποσοστό μόλις 68,5% για το ΔΗΚΟ.

Δύο μόλις βδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιανουαρίου, όλα δείχνουν μεγάλο ντέρμπι για τον φιναλίστ του «τελικού» της 4ης Φεβρουαρίου 2018.

Είτε κόψει το νήμα ο Σταύρος Μαλάς είτε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μάχη θα είναι αμφίρροπη και ότι κανείς δεν μπορεί να προκρίνει το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top