ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: «Οφείλουμε να αγωνιστούμε για τον τερματισμό της κατοχής»

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: «Οφείλουμε να αγωνιστούμε για τον τερματισμό της κατοχής»

Οφείλουμε να αγωνιστούμε για τον τερματισμό της κατοχής και τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών όλων των νόμιμων κατοίκων του τόπου μας, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Μιλούσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ Μάρκου Δράκου.

«Ο Μάρκος Δράκος υπήρξε μια από τις λαμπρότερες μορφές του απελευθερωτικού μας Αγώνα, πρότυπο ήθους, ανιδιοτελούς προσφοράς, ηρωισμού και αυτοθυσίας», είπε. Ας μη λησμονούμε, πρόσθεσε, «ότι από τους αγώνες και τις θυσίες τέτοιων ηρωικών μορφών προήλθε η Κυπριακή Δημοκρατία, που σήμερα αποτελεί το στήριγμα και την ασπίδα του αγώνα μας».

Σύμφωνα με τον κ. Καδή «καθημερινά βιώνουμε τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής του 1974 και της συνεχιζόμενης κατοχής. Μια μοιρασμένη πατρίδα και μια διαρκή απειλή για την ιστορική συνέχεια του κυπριακού Ελληνισμού στη γη των προγόνων του».

Οι προκλήσεις και τα δεδομένα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, ανέφερε, «δεν επιτρέπουν εφησυχασμό».

Οφείλουμε, σημείωσε ο Υπουργός Παιδείας, «να αγωνιστούμε για τον τερματισμό της κατοχής και τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών όλων των νόμιμων κατοίκων του τόπου μας».

«Όλοι επιθυμούμε να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις, ώστε οι νεότερες γενιές, τα παιδιά μας, να ζήσουν σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας», είπε.

Προς αυτή την κατεύθυνση, πρόσθεσε ο κ. Καδής «η κυβέρνηση απέδειξε ότι έχει τη βούληση να εργαστεί για την εξεύρεση μιας ειρηνικής, εθνικά αποδεκτής και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα. Επιδίωξη της κυβέρνησης παραμένει η επανέναρξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

«Θέλουμε μια επανενωμένη, ειρηνική και ευημερούσα πατρίδα, χωρίς ξένα στρατεύματα και αναχρονιστικές εγγυήσεις, με πολιτική και οικονομική σταθερότητα, στην οποία να διασφαλίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα», ανέφερε.

Μια Κύπρο, είπε, «που να αξιοποιεί την ευρωπαϊκή της ταυτότητα και τον σημαντικό γεωστρατηγικό της ρόλο, επιδιώκοντας την πρόοδο σε όλους τους τομείς ανάπτυξης».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top