ΣΥΡΙΑ: Δύναμη Συνοριακής Ασφάλειας με κουρδική συμμετοχή συγκροτούν οι ΗΠΑ - Δυσφορία στην Άγκυρα

ΣΥΡΙΑ: Δύναμη Συνοριακής Ασφάλειας με κουρδική συμμετοχή συγκροτούν οι ΗΠΑ - Δυσφορία στην Άγκυρα

Στη νέα «Δύναμη Συνοριακής Ασφάλειας» αναμένεται να συμμετέχουν και οι κουρδικές δυνάμεις οι οποίες πολέμησαν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός εργάζεται με τις συμμαχικές συριακές πολιτοφυλακές για να δημιουργήσουν μια συνοριακή δύναμη 30.000 προσώπων, ανακοίνωσε σήμερα ο συνασπισμός σε μια κίνηση η οποία αύξησε τον θυμό της Τουρκίας για την υποστήριξη που προσφέρουν οι ΗΠΑ στις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία.

Ανώτερος τούρκος αξιωματούχος είπε στο Ρόιτερ πως η εκπαίδευση από τις ΗΠΑ της νέας «Δύναμης Συνοριακής Ασφάλειας» είναι ο λόγος που ο αμερικανός επιτετραμμένος εκλήθη την Τετάρτη στην Άγκυρα. Ο αξιωματούχος δεν επεκτάθηκε.

Σε email προς το Ρόιτερ, το Γραφείο Δημόσιων Υποθέσεων του συνασπισμού επιβεβαίωσε λεπτομέρειες για τη νέα δύναμη που δημοσιεύθηκαν από την έκδοση The Defense Post. Θα τελεί υπό τη διοίκηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, οι οποίες πολέμησαν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία με τη βοήθεια του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η ΕΔΕΚ στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της- Από την κρίση ηγεσίας στη μάχη της 5ης Σεπτεμβρίου - Οι υποψήφιοι για την προεδρία

Η ΕΔΕΚ στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της- Από την κρίση ηγεσίας στη μάχη της 5ης Σεπτεμβρίου - Οι υποψήφιοι για την προεδρία

Η 5η Σεπτεμβρίου δεν αποτελεί απλώς ακόμη μία εσωκομματική εκλογική διαδικασία για την ΕΔΕΚ. Αποτελεί μια αναμέτρηση με ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, καθώς το αποτέλεσμα για την ανάδειξη του Προέδρου του κόμματος-μέχρι τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, όπου θα πραγματοποιηθεί το εκλογικό συνέδριο-  αναμένεται να καθορίσει, και την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η ΕΔΕΚ σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της.

BEST OF TOTHEMAONLINE