ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Την… βρίσκει με Ομόνοια! Στο -2 από την κορυφή και… τα καλύτερα έρχονται!

Την… βρίσκει με Ομόνοια! Στο -2 από την κορυφή και… τα καλύτερα έρχονται!

Ο Απόλλωνας επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας της Ομόνοιας με 1-0, στο εξ αναβολής ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής και ανέβηκε στους 43 βαθμούς, όσους έχει και η 2η ΑΕΚ.

Πλέον, οι «γαλάζιοι» είναι στο -2 από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ και θα έχουν την ευκαιρία τις επόμενες αγωνιστικές, όπου θα αντιμετωπίσουν δύο φορές τον ΑΠΟΕΛ, να «πατήσουν» κορυφή για πρώτη φορά φέτος!

Ο Σάββας Νεοκλέους ήταν στο Τσίρειο για γράφει για την επιστροφή του Απόλλωνα στις νίκες…

Η Λεμεσιανή ομάδα φαίνεται ότι… «την βρίσκει» με την Ομόνοια, αφού την κέρδισε για δεύτερη φορά φέτος με το ίδιο σκορ (1-0), χωρίς να «θέλξει» με την απόδοση της, κάτι αναμενόμενο θα λέγαμε, αφού από τις αρχές του Γενάρη αγωνίζεται χωρίς ανάσα, κάτι που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή πάντως, έχει βάθος στο ρόστερ και προσπαθεί μέσω του ροτέισιον, να διατηρεί όσο πιο «φρέσκια» μπορεί την ομάδα του και αυτό έκανε και κόντρα στην Ομόνοια, σε σχέση με το ντέρμπι με την Ανόρθωση.

Ο Κύπριος τεχνικός πάντως, δεν επεφύλαξε κάποια έκπληξη στο αρχικό σχήμα, αφού σε διάταξη 4-2-3-1, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βάλε, στα άκρα της άμυνας οι Πέδρο και Ζάντερ και στο κέντρο της οπισθοφυλακής, οι Γιούστε και Ρομπέρζ.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν οι Σακέτι και Άλεφ, με τους Παπουλή και Σαρδινέρο στα άκρα της επίθεσης, τον Ντα Σίλβα σε ρόλο επιτελικού μέσου και τον Μάγκλιτσα στην κορυφή.

Ο Απόλλωνας είχε την κατοχή μπάλας στο πρώτο ημίχρονο και καλό κατά διαστήματα πάσινγκ-γκέιμ, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της Ομόνοιας, όμως μία «στημένη» φάση από τον Πέδρο ήταν αρκετή για να πετύχει το στόχο του.

Στην επανάληψη, οι «γαλάζιοι» μπήκαν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» την υπόθεση νίκη με ένα ακόμη γκολ, με τον Σωφρόνη Αυγουστή να «ανακατεύει την τράπουλα» κατά τη διάρκεια του Β΄ ημιχρόνου, ρίχνοντας στο ματς τους Γιάκολις, Σκέμπρι και Ζελάγια, κάνοντας την ομάδα του ακόμη πιο επιθετική.

Είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά οι πλείστες προσπάθειες τους έμειναν ημιτελείς, αφού τα «χαλούσαν» στην τελική πάσα, ενώ μετά που η Ομόνοια έμεινε με δέκα παίκτες, έριξαν «ταχύτητα» και προτίμησαν να κάνουν διαχείριση του προβαδίσματος τους και τα κατάφεραν, αφού αν εξαιρέσουμε τη φάση του Ντάρμπισαϊρ στο 75΄, δεν απειλήθηκαν άλλη φορά από την Ομόνοια.

Πλέον, ο Απόλλωνας θα στρέψει από αύριο την προσοχή του στο παιχνίδι της Κυριακής (21/01) με αντίπαλο τον Άρη και στη συνέχεια, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο σούπερ ντέρμπι-κορυφής απέναντι στον ΑΠΟΕΛ (24 και 31/01)! Πρώτα όμως ο Άρης και μετά η ομάδα του Δώνη…

Επιμέλεια: Γιάννος Ιωάννου

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



LIVE Μετάδοση από το Προεδρικό: Η Κύπρος γιορτάζει 20 χρόνια από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση

LIVE Μετάδοση από το Προεδρικό: Η Κύπρος γιορτάζει 20 χρόνια από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Συμπληρώνονται σήμερα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top