ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η «πολιτική κηδεία» Λιλλήκα και το «χαστούκι» από τις δημοσκοπήσεις

Η «πολιτική κηδεία» Λιλλήκα και το «χαστούκι» από τις δημοσκοπήσεις

Πριν από μερικές εβδομάδες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μια κατάπτυστη φωτογραφία που έκανε λόγο για πολιτική κηδεία του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών. Πράξη που καταδικάστηκε έντονα από χρήστες του διαδικτύου, ακόμα και από ψηφοφόρους άλλων κομμάτων.

Του Στέλιου Στυλιανού

Πόσο μακριά μπορεί όμως να απέχει από την πραγματικότητα; Ο Γιώργος Λιλλήκας υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας για δεύτερη φορά, βλέπει τα ποσοστά του να παραμένουν πολύ χαμηλά τόσο σε σύγκριση με τις προεδρικές του 2013 όσο και με τα ποσοστά του κόμματος στις Βουλευτικές.

Το 2013 με τη στήριξη της ΕΔΕΚ ο κύριος Λιλλήκας κατέλαβε ποσοστό  24,93% που μεταφράζεται σε σχεδόν  110.000 ψήφους, ενώ πέντε χρόνια μετά οι δημοσκοπήσεις εντοπίζουν το ποσοστό του γύρω στο 3%. Μια πτώση που σίγουρα έχει «ταρακουνήσει» τη Συμμαχία Πολιτών, η οποία είδε και πολλά από τα στελέχη της να αποχωρούν πριν από μερικούς μήνες με πρώτο και καλύτερο τον ανεξάρτητο πλέον Βουλευτή Παύλο Μυλώνα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο ίδιος ο κύριος Λιλλήκας πολλές φορές έχει αναφερθεί σε λάθος των δημοσκοπήσεων αφού ο ίδιος λαμβάνει άλλα μηνύματα από τους ψηφοφόρους στις πολιτικές του συγκεντρώσεις. Την απάντηση βέβαια αναμένεται να τη δώσει η «ττενέκκα».

Θεωρείται πολύ πιθανό από τους εκλογολόγους που «παρελαύνουν» στα κανάλια ότι ο κύριος Λιλλήκας θα τερματίσει 5ος, πίσω και από τον πρόεδρο του ΕΛΑΜ Χρίστο Χρίστου. Μπορεί όμως αυτό να σημάνει και την πολιτική του «κηδεία»;

Συμπεράσματα από τις δημοσκοπήσεις δεν είναι φρόνιμο να εξαχθούν, ωστόσο φαίνεται πως με το ποσοστό που του δίδουν οι στατιστικολόγοι δεν θα παίξει ούτε και αυτόν τον ρόλο του ρυθμιστή που ο ίδιος και το κόμμα του θα ήθελαν.

Το «χαστούκι» από τις δημοσκοπήσεις αναντίλεκτα είναι ηχηρό, με δύο δημοσκοπήσεις (ΡΙΚ και SIGMA) που είδαν το φώς της δημοσιότητας το βράδυ της Πέμπτης 18/1 να του «χρεώνουν» ποσοστό κάτω από το 3%.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του κόμματος Άγης Αγαπίου στην εκπομπή του SIGMA «Χωρίς Περιστροφές» εξεμάνη γιατί η δημοσκόπηση του σταθμού δεν περιελάμβανε τη συσπείρωση του κόμματος τους, για να πάρει την αποστομωτική απάντηση από τον εκλογικό αναλυτή Δρ, Νάσιο Ορεινό ότι στο δείγμα της έρευνας δεν βρέθηκαν ούτε 30 άτομα, ψηφοφόροι της Συμμαχίας πολιτών, οπότε στατιστικά είναι αδύνατο να παρουσιαστεί η συσπείρωση της.

Ο κύριος Λιλλήκας ξέρει καλά το πολιτικό σκηνικό, είναι πλέον αρκετά χρόνια στο χώρο και σίγουρα θα προσπαθήσει να διαχειριστεί μια ενδεχόμενη «ήττα» εποικοδομητικά, ενώ και ο ίδιος πολλές φορές ανέφερε ότι θα κάνει πίσω και παραδώσει την ηγεσία αν αυτό είναι για το καλό της «Συμμαχίας».

Δεν αποκλείεται βέβαια και το σενάριο το «χαστούκι» να ρίξει τελικά ο Γιώργος Λιλλήκας αν τα ποσοστά όταν ανοίξουν οι κάλπες δεν είναι αυτά που εκτιμούν οι δημοσκοπήσεις και η «πολιτική κηδεία» που πολλοί βιάζονται να του χρεώσουν να βγάλει τη «Συμμαχία» πιο δυνατή, μακριά από φουρτούνες και να φέρει καλύτερες μέρες για ένα κόμμα που παλεύει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top