ΥΓΕΙΑ

Ερευνητές απαντούν: Η ιδανική διάρκεια των προκαταρκτικών και της ερωτικής συνεύρεσης

Ερευνητές απαντούν: Η ιδανική διάρκεια των προκαταρκτικών και της ερωτικής συνεύρεσης

Αιώνια ερωτήματα βασανίζουν πολλά ζευγάρια, τα οποία δεν είναι άλλα από την διάρκεια των προκαταρκτικών και της ερωτική συνεύρεσης μεταξύ ετερόφυλων ζευγαριών, μιας και οι δύο “πλευρές” φαίνεται να έχουν ελαφρός διαφορετική άποψη.

Στα ερωτήματα αυτά θέλησαν να απαντήσουν οι ερευνήτριες Άντρεα Μίλλερ και Σάντρα Μπάιερς από το Πανεπιστήμιο του Νιου Μπράνσγουικ στον Καναδά.

Η σχετική μελέτη που δημοσίευσαν στην επιθεώρηση Journal of Sex Research φέρει τον τίτλο «Πραγματική και επιθυμητή διάρκεια των προκαταρτικών και της σεξουαλικής επαφής».

Οι δύο ερευνήτριες πήραν προσωπικές συνεντεύξεις από 152 ζευγάρια. Οι συμμετέχοντες ήταν από 21 έως 77 ετών και η διάρκεια της σχέσης που διατηρούσαν κυμαινόταν από 6 μήνες έως και 50 χρόνια.

Όπως υπέδειξαν οι απαντήσεις των συμμετεχόντων, η ιδανική διάρκεια των προκαταρκτικών δεν διαφέρει σημαντικά μεταξύ αντρών και γυναικών, αφού ήταν κατά μέσο όρο 18,10 έναντι 18,93 λεπτά αντίστοιχα για τα δύο φύλα. Όσο για τη σεξουαλική πράξη αυτή καθαυτή, οι γυναίκες δήλωσαν πως ιδανικά πρέπει να διαρκεί κατά μέσο όρο 14,34 λεπτά, ενώ οι άντρες 18,45 λεπτά.

Βέβαια, παρατηρήθηκαν σημαντικές διαφορές μεταξύ της ιδανικής και της πραγματικής διάρκειας τόσο των προκαταρκτικών όσο και της σεξουαλικής πράξης, όπως φαίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί.

 


Συγκεκριμένα, για τα προκαταρκτικά η πραγματική διάρκεια ήταν 11,25 λεπτά σύμφωνα με τις γυναίκες και 13,35 λεπτά σύμφωνα με τους άντρες, ενώ η διάρκεια της σεξουαλικής επαφής 7,03 και 7,86 λεπτά αντίστοιχα, σύμφωνα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων.

Από onmed.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top