ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Χρίστος Χρίστου για το «Ελλάδα σημαίνει Χρυσή Αυγή» και τη σχέση με το ΕΛΑΜ - VIDEO

Ο Χρίστος Χρίστου για το «Ελλάδα σημαίνει Χρυσή Αυγή» και τη σχέση με το ΕΛΑΜ - VIDEO

Στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» και στον συνάδελφο Ανδρέα Κημήτρη ήταν καλεσμένος ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Χρίστος Χρίστου.

Ερωτηθείς για τη σχέση του ΕΛΑΜ με τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Χρίστου ήταν έντονος και υποστήριξε ότι αυτή η συζήτηση γίνεται για να πλήξει το κίνημα που φαίνεται να έχει άνοδο.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το αν υπήρχε Χρυσή Αυγή-Παράρτημα Κύπρου, εξήγησε ότι υπήρχε μια ομάδα που συνεργαζόταν με τη Χρυσή Αυγή και είχε δράση στην Κύπρο. Να σημειώσουμε ότι οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για «Χρυσή Αυγή-Πυρήνας Κύπρου», όπως είναι γνωστά τα παραρτήματα και σε περιοχές της Ελλάδας.

Ο κ. Χρίστου είπε ότι το 2008 κατατέθηκε το πολιτικό κίνημα ως «Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο» και ότι δεν υπάρχει ο τίτλος «Χρυσή Αυγή-Παράρτημα Κύπρου».
Ακολούθως, σε ερώτηση για την εκδήλωση στην Αθήνα μετά από πρόσκληση της Χρυσής Αυγής, ο υποψήφιος Πρόεδρος δήλωσε ότι καλέστηκε από το ελλαδικό κόμμα και έντονα αποδέχτηκε το γεγονός ότι υπάρχει σχέση ΕΛΑΜ και Χ.Α.

Ερωτηθείς αν «η ταύτιση είναι πλήρης», εξήγησε ότι όπως ο ΔΗΣΥ έχει σχέση με τη Νέα Δημοκρατία και το ΑΚΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και το ΕΛΑΜ έχει σχέση με το εθνικιστικό κίνημα της Ελλάδας.

Σχολιάζοντας παλιότερη δήλωσή του –«Ελλάδα σημαίνει Χρυσή Αυγή»– δήλωσε στον Ανδρέα Κημήτρη ότι το εθνικιστικό κίνημα είναι το μόνο που υποστηρίζει τις θέσεις του ΕΛΑΜ στο ελληνικό κοινοβούλιο και ότι αυτό εννοούσε.

Φυσικά, μερικά από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής είναι αντιμέτωπα με την κατηγορία εμπλοκής σε εγκληματική οργάνωση. Άρα δεν είναι απλή σχέση κομμάτων και επί τούτου γίνονται επανειλημμένες ερωτήσεις στον υποψήφιο Πρόεδρο.

Υπενθυμίζουμε ότι σε ερώτηση του ThemaOnline, ο Χρίστος Χρίστου σχολίασε και τη σχέση του ΕΛΑΜ με άλλα ευρωπαϊκά εθνικιστικά κινήματα, λέγοντας ότι εν πολλοίς ταυτίζονται οι απόψεις τους.

Αλέκος Μιχαηλίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top