ΥΓΕΙΑ

Δυο θάνατοι το 2017 από ιλαρά στην Κύπρο

Δυο θάνατοι το 2017 από ιλαρά στην Κύπρο

Υπάρχουν περιστατικά άρνησης των γονιών να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, κάτι που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή τους. Κανένας λόγος ανησυχίας εφόσον ακολουθείται το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Το ThemaOnline, με αφορμή τα δημοσιεύματα για τα πρώτα δύο κρούσματα ιλαρά στο νησί μας για το 2018, επικοινώνησε με αρμόδια λειτουργό υγείας, η οποία εργάζεται στο τομέα των εμβολιασμών, η οποία εμφανίστηκε καθησυχαστική, ενώ σχολίασε και τα περί άρνησης εμβολιασμού από ομάδα του πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, η λειτουργός ανέφερε ότι τα περιστατικά ιλαρά αφορούν παιδιά που δεν είχαν εμβολιαστεί, έτσι όσα παιδιά ακολουθούν το πρόγραμμα εμβολιασμών που συστήνουν οι αρμόδιες ιατρικές υπηρεσίες δεν έχουν λόγο να ανησυχούν.

Δυο κρούσματα της ιογενούς λοίμωξης της ιλαράς, εξελίχθηκαν σε θανατηφόρα, το 2017 στη Κύπρο, αλλά αφορούσαν περιπτώσεις παιδιών από το εξωτερικό που δεν είχαν εμβολιαστεί, επισήμανε η λειτουργός.

«Υπάρχουν περιστατικά όπου οι γονείς αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους» ανέφερε στο ThemaOnline, που με βάση την εμπειρία της, είπε ότι αυτές οι περιπτώσεις αφορούν περίπου 1 στα 1000.

«Οι πιο συνηθισμένες παρενέργειες έχουν να κάνουν με την εμφάνιση πυρετού ή πρηξίματος» εξήγησε, ενώ συμπλήρωσε λέγοντας ότι επιχειρήματα που προτάσσουν όσοι είναι εναντίων των εμβολιασμών, όπως η πιθανότητα εμφάνισης εγκεφαλίτιδας θεωρούνται από απομακρυσμένα έως απίθανα.

Περιστατικά εγκεφαλίτιδας μετά από εμβόλια στο εξωτερικό, ως επιχείρημα κατά του εμβολιασμού στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης, αφού σύμφωνα με τη λειτουργό δεν έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά ότι δεν προϋπήρχε το μικρόβιο ή κάποια συσχέτιση με κάποιο εμβόλιο.

Ακόμη η αρμόδια λειτουργός εξήγησε ότι υπάρχει στα δημόσια νοσηλευτήρια πρόγραμμα εμβολιασμών κατά της ιλαράς, σε δύο δώσεις, μια μεταξύ 13 και 15 μηνών και η δεύτερη μεταξύ 4 και 6 ετών, ενώ παρέχονται δωρεάν.


Πάντως, όπως μας έδωσε να καταλάβουμε η αρμόδια λειτουργός, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας εφόσον οι γονείς εμβολιάζουν τα παιδιά τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top