ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Τέλος στην πολιτική διαφήμιση βάζει η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Τέλος στην πολιτική διαφήμιση βάζει η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης

Ανακοίνωση σχετικά με την απαγόρευση της πολιτικής διαφήμισης πενήντα πέντε ώρες πριν από την ώρα έναρξης της ψηφοφορίας εξέδωσε η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης.

Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η μετάδοση πολιτικής διαφήμισης από τα μεσάνυκτα της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου.

Η ανακοίνωση:

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου επισύρει την προσοχή των ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών και του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου στις πρόνοιες του άρθρου 34Δ(3) του περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Οργανισμών Νόμου 7(Ι)/98 (όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα), καθώς και στις πρόνοιες του άρθρου 17Β(3) του περί Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου Νόμου (Κεφάλαιο 300Α), αντίστοιχα, σύμφωνα με τις οποίες:

«Ανεξάρτητα από τις διατάξεις του εδαφίου (2), απαγορεύεται η μετάδοση πολιτικής διαφήμισης πενήντα πέντε ώρες πριν από την ώρα έναρξης της ψηφοφορίας κατά την ημέρα διεξαγωγής των προεδρικών ή βουλευτικών εκλογών ή των εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανάλογα με την περίπτωση».

Συνεπώς, οι Ραδιοτηλεοπτικοί Οργανισμοί καθώς και το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου οφείλουν να τερματίσουν όλες τις μεταδόσεις πολιτικής διαφήμισης τα μεσάνυκτα της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου, 2018.

Η Αρχή αναμένει ότι οι οργανισμοί θα συμμορφωθούν με τις πρόνοιες της Νομοθεσίας. Τυχόν παράλειψη συμμόρφωσης συνεπάγεται τη λήψη μέτρων και την πιθανή επιβολή των ανάλογων κυρώσεων, σύμφωνα με τις πρόνοιες της Νομοθεσίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top