ΔΙΕΘΝΗ

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Καταδικάζουν την εισβολή Ερντογάν στο Αφρίν Σοσιαλιστές και Δημοκράτες

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Καταδικάζουν την εισβολή Ερντογάν στο Αφρίν Σοσιαλιστές και Δημοκράτες

Τη σοβαρότατη ανησυχία τους για την τουρκική επίθεση στο συριακό συνοριακό θύλακα της Αφρίν, ένα από τα εδάφη που κατέχει η υποστηριζόμενη από τη συμμαχία ομάδας Κούρδων μαχητών, εξέφρασε σήμερα η ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (S&D), δια του αντιπροέδρου της Victor Boştinaru, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για αυτοσυγκράτηση και επαγρύπνηση για την ανθρωπιστική κατάσταση στη περιοχή.

Συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει πως "ενώ κατανοούμε τα τουρκικά προβλήματα ασφάλειας και αναγνωρίζουμε το νόμιμο δικαίωμα της Άγκυρας να διασφαλίζει την ασφάλεια των συνόρων της, θεωρούμε ότι αυτή η επίθεση θα μπορούσε να έχει δραματική επίδραση στην ήδη άσχημη ανθρωπιστική κατάσταση επί του εδάφους και θα μπορούσε να υπονομεύσει την επανάληψη των συνομιλιών στη Γενεύη".

Ο Victor Boştinaru αναφέρει ότι "η επιχείρηση αυτή ενέχει επίσης τον κίνδυνο να ανοίξει ένα νέο μέτωπο και να εκτρέψει τους υποστηριζόμενους από τη Συρία Κούρδους μαχητές από τον κύριο και βασικό στόχο της συμμαχίας - τον αγώνα κατά της Daesh και άλλων τρομοκρατικών ομάδων".

Στο μήνυμά του ο Victor Boştinaru απευθύνει έκκληση των S&D προς τον πρόεδρο Erdoğan "να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, να περιορίσει το εύρος και τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης και να επικεντρώσει τις προσπάθειές του στην καταπολέμηση της Daesh και, πάνω από όλα, να αποφύγει τυχόν θύματα μεταξύ των αμάχων". "Επιπλέον", αναφέρει, "είναι σημαντικό να αξιολογούνται ταχέως οι ανθρωπιστικοί κίνδυνοι και να εξασφαλίζεται η πλήρης ανθρωπιστική πρόσβαση στις εμπόλεμες περιοχές".

"Τέλος", καταλήγει ο Αντιπρόεδρος, "είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι οι `Μονάδες Προστασίας του Λαού` (YPG) αποτελούν βασικό κομμάτι της μάχης κατά της Daesh στη Συρία, ότι η επίτευξη μιας βιώσιμης ειρήνης στη Συρία είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας και ότι μια διαρκής πολιτική διευθέτηση μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια διαδικασία που θα διεξαχθεί από τα Ηνωμένα Έθνη, η οποία θα θεωρηθεί ως αμερόληπτη από τον συριακό λαό και θα έχει την απαιτούμενη διεθνή νομιμότητα".

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top