ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς 'άσπρο καπνό' η απόφαση για λεγόμενη κυβέρνηση κατεχομένων

Χωρίς 'άσπρο καπνό' η απόφαση για λεγόμενη κυβέρνηση κατεχομένων

Συνεχίζονται οι συναντήσεις στα κατεχόμενα για τη δημιουργία τετρακομματικού 'κυβερνητικού' συνασπισμού.

Συνάντηση στα γραφεία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη δημιουργία τετρακομματικής «κυβέρνησης» είχαν σήμερα το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, το Κόμμα του Λαού, το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας και το Δημοκρατικό Κόμμα.

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ύστερα από την συνάντηση που διήρκησε μια ώρα, ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Τουφάν Ερχουρμάν είπε ότι έκαναν περισσότερη πρόοδο σήμερα, σημειώνοντας ότι θα συνεχίσουν τις συναντήσεις με καλή θέληση και εμπιστοσύνη μεταξύ τους.

"Μπορώ να πω ότι πλησιάζουμε στο τέλος", είπε, προσθέτοντας ότι αναμένεται πως θα ολοκληρώσουν σύντομα. Ανέφερε ότι θα έχουν συνάντηση και αύριο.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι το προσχέδιο πρωτοκόλλου του «συνασπισμού» είναι έτοιμο κι ότι το πρόγραμμα της "κυβέρνησης" θα ετοιμαστεί αφού πάρουν την εντολή από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Τζεμάλ Οζιτγίτ είπε ότι δεν τους ζητήθηκε συνάντηση από το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας και το Κόμμα Εθνικής Ενότητας κι ότι "μπορούν να πιουν μαζί καφέ όχι όμως για τη δημιουργία συνασπισμού".

Ο ηγέτης του Κόμματος του Λαού Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι η απάντηση τους σε συνάντηση με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας είναι αρνητική.

Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι δεν τους ζητήθηκε συνάντηση από το Κόμμα Εθνικής Ενότητας. Ο κ. Ντενκτάς έδωσε μηνύματα για ενότητα σημειώνοντας ότι η υπό σχηματισμό "κυβέρνηση" έχει καθήκον να ενώσει τον «λαό». Είπε ακόμη ότι δέχεται μηνύματα και πίεση για τον μη σχηματισμό τετρακομματικού «κυβερνητικού» συνασπισμού.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top