ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Εμπρηστική επίθεση σε κυπριακή φοιτητική παράταξη - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΛΛΑΔΑ: Εμπρηστική επίθεση σε κυπριακή φοιτητική παράταξη - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Επίθεση με βόμβα μολότοφ έγινε στις 4.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης (24/1) στα γραφεία της Κυπριακής Φοιτητικής Παράταξης «Πρωτοπορία» που βρίσκονται στην πλατεία Νόρμαν της Πάτρας.

Την ευθύνη ανέλαβε ομάδα αντιεξουσιαστών, με την ακόλουθη ανακοίνωσή της, η οποία δημοσιεύθηκε σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια:

«Σήμερα (24/1), ξημερώματα πραγματοποιήσαμε εμπρηστική επίθεση στο στέκι της Πρωτοπορίας.

Η εν λόγω παράταξη είναι ένας πυρήνας προώθησης εθνικιστικού λόγου, δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι το σύνθημα στο λογότυπο της παράταξης είναι ίδιο μ’ εκείνο του πανό που συμμετείχε στην πρώτη επίθεση εναντίον της κατάληψης LIBERTATIA. (την/τη πατρίδα/μακεδονία ουκ ελάττω παραδώσω).

Τα παραπάνω αποτελούν επαρκείς λόγους για στοχοποίηση αυτών, άρα και του χώρου τους, ως έμπρακτη επιθετική αλληλεγγύη στην κατάληψη LIBERTATIA, ανεξάρτητη από τις όποιες διαφωνίες με την πολιτική της τοποθέτηση, αλλά και σε όσα συντρόφια αντιμετώπισαν τη φασιστική επιδρομή στη Θεσσαλονίκη.

Είτε Κύπριοι είτε Μακεδόνες εθνικιστές, όλοι συμβάλλουν στη διάχυση του εθνικο-πατριωτικού λόγου κι ως κατ’ επέκταση συνένοχοι σε κάθε φασιστική επίθεση σε συντρόφια. Η λύσσα μας για όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη μας δίνει μία παραπάνω ώθηση για αναζήτηση φασιστικών στόχων.

Η Πρωτοπορία έτυχε να είναι η πρώτη ως κι η πιο εμφανής, μόλις εντοπιστούν κι οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν τα ίδια και χειρότερα!

Βρισκόμαστε σε καθημερινή και διαρκή επαγρύπνηση και αναζήτηση γνωστών φασιστικών προσώπων, εθνικιστικών διακριτικών σε ρουχισμό κτλ, με αυξημένη παρατηρητικότητα στις περιοχές που δραστηριοποιούνται. ΓΙΑ LIBERTATIA ΚΑΙ ΕΚΧ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ ΥΓ. Η συνθηματολογία μας να γίνει πράξη...»

Μέλη της φοιτητικής παράταξης «Πρωτοπορία» σχετικά με το περιστατικό μίλησαν στην ιστοσελίδα foitikanea και δήλωσαν ότι «αυτοί που ξέρουν να δρουν στο σκοτάδι με καλυμμένα πρόσωπα και κουκούλες χτύπησαν πάλι θρυματίζωντας την τζαμαρία του οικήματος μας και προκαλόντας ζημιές ρίχνοντας εμπρηστικούς μηχανισμούς».

Εικόνες από την επίθεση

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top