ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H Κυβέρνηση καλωσορίζει την υιοθέτηση ψηφίσματος ανανέωσης της εντολής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

H Κυβέρνηση καλωσορίζει την υιοθέτηση ψηφίσματος ανανέωσης της εντολής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Η Κυβέρνηση καλωσορίζει την υιοθέτηση του ψηφίσματος ανανέωσης της εντολής της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (UNFICYP) μέχρι τις 31 Ιουλίου 2018, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

«Ως αναφέρεται στο ψήφισμα, η Κυβέρνηση συμφωνεί με τη διατήρηση της Ειρηνευτικής Δύναμης, καθότι η παρουσία της - ενόσω συνεχίζεται η τουρκική στρατιωτική κατοχή κι εν τη απουσία συνολικής διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος - αποτελεί σημαντική παράμετρο ασφάλειας και σταθερότητας στο νησί», σημειώνει το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται, όπως αναφέρεται, «η επαναβεβαίωση των περί Κύπρου ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, η προτροπή προς όλους τους εμπλεκόμενους να ανανεώσουν τη δέσμευση και την πολιτική τους βούληση σε μία διευθέτηση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ κι η έκκληση για αποφυγή αρνητικής ρητορικής».

Προσθέτει ότι «εντός του ιδίου πλαισίου, το Συμβούλιο Ασφαλείας εκφράζει την πλήρη στήριξή του προς τον Γενικό Γραμματέα ώστε οι Καλές του Υπηρεσίες να παραμείνουν διαθέσιμες στους εμπλεκόμενους».

Το Υπουργείο καλωσορίζει, τέλος, τη διατήρηση της διαχρονικής αναφοράς του ψηφίσματος για την ανάγκη στήριξης του έργου της ΔΕΑ, όπως και την έκκληση προς την τουρκική πλευρά για αποκατάσταση του status quo στα Στροβίλια.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top