ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προς ενδιάμεσο χώρο - «Αφού δεν ψηφίζετε, σουτττ για τα επόμενα πέντε χρόνια»

Προς ενδιάμεσο χώρο - «Αφού δεν ψηφίζετε, σουτττ για τα επόμενα πέντε χρόνια»

Τα κόμματα του λεγόμενου τρίτου πόλου που στήριξαν Νικόλα Παπαδόπουλο, με βάση τις εισηγήσεις που έγιναν από τα εκτελεστικά γραφεία των κομμάτων θα οδεύσουν προς τον... κανένα.

Του Ιάκωβου Ιακώβου

Η απόφαση που φαίνεται να λήφθηκε στο επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου όπου είχαν συνάντηση οι Προέδροι των τεσσάρων κομμάτων που τον υποστήριξαν είναι «ούτε τον έναν ούτε τον άλλον».

Η απόφαση αυτή δεν εμπίπτει όμως σε κάποια αποδεκτή πολιτική φιλοσοφία και μας ξενίζει. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που μιλούμε για ένα επιτελείο το οποίο σύμφωνα με τον Α' Γύρο των προεδρικών εκλογών αντιπροσωπεύει το 25,74% του εκλογικού σώματος.

Όπως ωραία το αναφέρει το βίντεο το οποίο χρησιμοποίησε το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών για να παρακινήσει όλους τους πολίτες να ψηφίσουν «άραξε και άσε τους υπόλοιπους να αποφασίζουν, αλλά μετά μην γκρινιάζεις, μην κριτικάρεις, μην λες και ξελές. Αν θες να έχεις άποψη ψήφισε στις Προεδρικές Εκλογές».

Η αποχή δεν είναι η λύση. Είναι απλά το αδύναμο σημείο της Δημοκρατίας. Η απόφαση που φαίνεται να επιλέγουν που δεν είναι ούτε καν το λευκό, δεν δίνει το δικαίωμα στα κόμματα του τρίτου πόλου να έχουν άποψη για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Έτσι, λοιπόν,  «σουτττ!» για τα επόμενα πέντε χρόνια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top