logo
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΓΚΛΗΜΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIFESTYLE
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΕΛΛΑΔΑ
ΚΟΣΜΟΣ
ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΥΠΡΟΣ LIFESTYLE ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΦΑΝΗΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΑΡΑ-ΤΗΕΜΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΦΙΛΟΖΩΟΙ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: Πλαίσιο εφαρμογής προεκλογικών δεσμεύσεων συζήτησαν ΣΕΚ και Αναστασιάδης

 06 Φεβ 2018 Κοινωνία

To πλαίσιο εντός του οποίου μπορούν να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά τα εργασιακά και την κοινωνική πολιτική, τέθηκε στη σημερινή συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη με τη Γενική Γραμματεία της ΣΕΚ, στο Προεδρικό.

Ο ΓΓ της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας δήλωσε μετά τη συνάντηση, ότι οι δομές του κοινωνικού διαλόγου θα λειτουργήσουν την επόμενη πενταετία σε μεγαλύτερο βαθμό και προς όφελος των εργαζομένων και των όσων δικαιούνται. Επανέλαβε ακόμα ότι η ΣΕΚ θα πολιτευτεί με στόχο την αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν σε βάρος των εργαζομένων και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το επόμενο διάστημα θα αρχίσει διάλογος για το θέμα του κατώτατου μισθού.

Κατά τη σημερινή πρώτη συνάντηση της Γενικής Γραμματείας της ΣΕΚ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την επανεκλογή του στο αξίωμά του, ανταλλάγησαν απόψεις σε θέματα που αφορούν τα εργασιακά και την κοινωνική πολιτική, όπως ανέφερε ο κ. Μάτσας, προσθέτοντας πως «αναδείχθηκε η ανάγκη να υπάρχει περισσότερη συνεννόηση ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους και ενότητα ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί η πορεία ανάπτυξης της οικονομίας».

Είπε επίσης ότι συζητήθηκε ακροθιγώς του θέμα του καθορισμού κατώτατου μισθού σε όλα τα επαγγέλματα, συμπληρώνοντας ότι είναι κάτι που θα συζητηθεί σε μεγαλύτερη έκταση όταν η Εκτελεστική Επιτροπή της ΣΕΚ συναντηθεί τις επόμενες μέρες με τον Πρόεδρο. «Το θέμα του κατώτατου μισθού είναι ένα τεράστιο ζήτημα, το οποίο θα πρέπει να προσεγγιστεί μέσα σ’ ένα πλαίσιο ολοκληρωμένου διαλόγου και σωστής στόχευσης. Προηγουμένως θα πρέπει να ενισχυθούν οι δομές των επιθεωρήσεων έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι μπορούν να εφαρμοστούν και στην πράξη οι πρόνοιες που θα αποφασιστούν και θεωρούμε ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει κι ένας διάλογος που θα έχει συγκεκριμένο ορίζοντα κατάληξης», εξήγησε ο ΓΓ της ΣΕΚ.

Απαντώντας σε ερώτηση, εξέφρασε τη θέση ότι την επόμενη 5ετία, με δεδομένη πλέον την θετική πορεία της οικονομίας, οι δομές του κοινωνικού διαλόγου θα λειτουργήσουν σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό έτσι ώστε να γίνουν επιλογές που, λαμβάνοντας υπόψιν και τα δεδομένα της οικονομίας, θα είναι προς όφελος των εργαζομένων σε σχέση με αυτά που τεκμηριωμένα δικαιούνται.

Υπενθυμίζοντας ότι στη Συμπληρωματική Συμφωνία της Συμφωνίας Πλαισίου για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα καταγράφεται ότι οι αποκοπές δεν είναι μόνιμες, ο κ. Μάτσας είπε ότι στη βάση αυτής της παραδοχής θα πολιτευτεί η ΣΕΚ το επόμενο χρονικό διάστημα έτσι ώστε να αποκατασταθεί μια αδικία εις βάρος των εργαζομένων, λαμβάνοντας υπόψιν πάντα τις ανάγκες και τη δυναμική της οικονομίας έτσι ώστε να μην προκληθούν οποιεσδήποτε άλλες στρεβλώσεις.

Ο ΓΓ της ΣΕΚ είπε ότι «μετά τη σημερινή συνάντηση έχει τεθεί ένα πλαίσιο στο οποίο μπορούν να δημιουργηθούν ικανές και δυνατές συνθήκες ώστε οι προεκλογικές δεσμεύσεις να εφαρμοστούν».

Ερωτηθείς για τα όσα ακούγονται σε σχέση με το νέο κυβερνητικό σχήμα και πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο Εργασίας, ο κ. Μάτσας επεσήμανε ότι το θέμα του καθορισμού του Υπουργικού Συμβουλίου αφορά αποκλειστικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως «οι επιλογές που θα γίνουν θα είναι προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της πρόθεσης του Προέδρου για προώθηση μιας πιο στοχευμένης κοινωνικής πολιτικής».

BONUS €100: Ανοίξτε έναν λογαριασμό σήμερα στην www.megabetplus.com.cy και λάβετε 100% μπόνους εγγραφής μέχρι €100.